NemID-forsinkelse på Personregistrering.dk genopliver gammel Digital Signatur

Skal man registrere nyfødte på Personregistrering.dk kan det ske med den gamle Digital Signatur, men ikke med NemID. Derfor kan man få udstedt Digital Signatur endnu.

Der er stadig offentlige websider, som endnu ikke er hoppet på NemID. Selvom det nu er over otte måneder siden, at NemID blev lanceret, har den nye løsning endnu ikke fortrængt den gamle Digital Signatur på selvbetjeningssiden Personregistrering.dk.

På denne side, som Kirkeministeriet driver, kan man anmelde nyfødte online med Digital Signatur, men ikke med NemID, som kun kan bruges til at bestille blanketter, der så skal sendes med posten.

Og derfor kan man stadig få udstedt en af de gamle Digital Signatur, som så gælder i to år. Det fremgår af et svar fra videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) til Socialdemokraternes it-ordfører Yildiz Akdogan.

Muligheden for at få den gamle Digital Signatur gælder til 1. juni 2011, hvorefter DanID ikke længere er forpligtet til at tilbyde den. På det tidspunkt er det meningen, at også Personregistrering.dk fuldt ud er skiftet til NemID.

Begrundelsen for, at man endnu ikke kan bruge NemID på websiden lyder, at det i 2009 kun var 5.000 borgere, der anmeldte elektronisk via Personregistrering.dk. Og godt halvdelen af disse anmeldelser blev overflødige på grund af nye regler fra oktober 2010.

Desuden er CPR-registeret ved at blive lavet om, og derfor fik Personregistrering.dk en undtagelse fra det generelle krav om at bruge NemID fra 1. november 2010.

Ved at vente kunne løsningen blive koblet op til det nye design af CPR-databasen, men disse ændringer er nu blevet et halvt år forsinket. Derfor skal Personregistering.dk nu alligevel i gang med at koble op til det gamle CPR-system for at nå at få NemID taget i brug inden 1. juni 2011.

Læs også: Nu mærker kunderne konflikten: CSC-lockout forsinker nyt CPR-system

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (17)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Thomas Tanghus

Nu prøvede jeg selv, selvom jeg har en Digital Signatur, og fik svar per mail om at jeg ville modtage en installationskode med posten inden for et par dage.
Gad vide om man kan ha' 2 signaturer?

 • 0
 • 0
Jesper Vestergaard

Kan det lave antal digitale registreringer (5000) påvirkes af, at det kun er moderen, der har lov at registrere sit barn?

Da jeg for 3 år siden forsøgte at registrere vores barn digitalt, fik jeg beskeden tilbage fra systemet, at kun moderen kan foretage den registrering. Men hun lå jo på sygehuset da...

 • 0
 • 0
Kim Bygum

Hvad sker der så, når man går videre?

Jeg har ikke anden mulighed end at bestille NemID - jeg klikker på Bestil Digital Signatur ude til venstre og får denne besked midt på skærmen:

Næste generation er klar
Fra 1. juli 2010 skal du ikke længere bestille Digital Signatur. Du skal i stedet bruge det nye NemID.

Hvordan kommer jeg videre??

 • 0
 • 0
Rene Madsen

Hvilken browser benytter du?

Får fint et billede, hvor man kan udfylde CPR nummer og postnummer og andre ting og så bestille en god gammeldags digital signatur. Ubuntu 10.10 64Bit i Chrome...

 • 0
 • 0
Thomas Tanghus

Får fint et billede, hvor man kan udfylde CPR nummer og postnummer og andre ting og så bestille en god gammeldags digital signatur. Ubuntu 10.10 64Bit i Chrome...

Samme here, bare Kubuntu 32-bit. Fungerede fint. Bortset fra at de nok burde give en fejlmelding, når man har en aktiv digital signatur i forvejen ;-)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere