NemID-fejl på Jobnet.dk tvinger nye ledige til at møde op personligt

9 kommentarer.  Hop til debatten
Man kan ikke logge på Jobnet.dk med NemID i øjeblikket. I stedet skal alle, der skal melde sig som ledige, møde op personligt på et jobcenter – og vil derefter få et kønsskifte på deres CV.
1. juli 2014 kl. 13:51
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det er højsæson for at afslutte en uddannelse og melde sig hos Jobnet som arbejdsløs. Men tekniske problemer plager lige nu den officielle ledighedsportal, og der er lige nu problemer, så man ikke kan logge ind med NemID og oprette sig som bruger. Det skriver Jobnet.dk i en stor rød fejlmeddelelse på forsiden.

Skal man melde sig ledig, kan man altså ikke gøre det digitalt via et login med NemID, men skal i stedet møde op personligt i et af de jobcentre, der ligger placeret rundt omkring i landet.

Version2 har kontaktet Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som driver Jobnet.dk, for at høre mere om fejlen, og afventer svar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men også de, der allerede er oprettet med et CV – som er et lovkrav, hvis man vil have dagpenge eller kontanthjælp – er ramt af en lidt spøjs fejl. Alle CV’er er nemlig natten til lørdag blevet udsat for et kønsskifte, så mænd fremstår som kvinder og omvendt. Det skriver Jobnet.dk ud til brugerne i en anden fejlmeddelelse:

»Efter en opdatering på Jobnet natten mellem fredag den 27. og lørdag den 28. juni 2014 optræder der nu en fejl på alle CV’er, hvor visningen af ”køn” er omvendt - kvinder vises som mænd, og mænd som kvinder. Udredning af fejlen er påbegyndt, og vi forventer, at den bliver rettet i uge 27,« skriver Jobnet.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
2. juli 2014 kl. 18:34

Føj. Tænk at skulle ud af sengen for at få sin understøttelse............

4
2. juli 2014 kl. 10:52

i disse tider, hvor ligestilling er et bevidstløst mantra ?

8
2. juli 2014 kl. 14:32

Kønnet er stadig forkert.

Hvis det i disse ligestillingstider er ligegyldigt med kønnet, kunne jobnet bare lade være med at angive kønnet.

2
1. juli 2014 kl. 16:01

Det vil nok kræve tilladelse fra en minister at bryde loven på den måde...

5
2. juli 2014 kl. 10:54

...og ministeren er på ferie - og ville i øvrigt ikke ane, hvad det drejede sig om...

1
1. juli 2014 kl. 14:06

En ting er at der er byttet om på han og hunkøn, det må man jo kunne løse med en simpel ændring i databasen, på de profiler der ikke er ændret siden for fejlens opståen.

Men at tvinge potentielt tusindevis af folk til at møde personligt op som følge af en systemfejl... det er sgu da lidt af en fejl i systemet i sig selv.

Kunne man ikke give dem et par dages respit til at melde sig ledig online når tingene virker igen?

For visse af de ledige koster det sikkert mindst en times transport hver vej + de økonomiske omkostninger til transporten.

Det må man altså kunne gøre bedre her i 2014...

6
2. juli 2014 kl. 10:58

Uha nej. Dagpengesystemet er noget af det mest ufleksible i denne verden. Får du ikke meldt dig ledig rettidigt, selv om du overhovedet ikke selv er skyld i det, er du f*cked.

Ingen respit, ingen henstand, ingen udskydelser, færdig!