NemID-angriber: Anonymous har afsløret den forkerte

17. april 2013 kl. 13:5914
OPDATERET: Personen bag tirsdagens angreb mod NemID afviser, at hans identitet er blevet afsløret. "De har kun fundet en pc, jeg har hacket," siger han - men frygter kærestens reaktion, hvis han alligevel bliver afsløret.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Et sted på Lolland-Falster går en ung mand rundt med en tung beskyldning om, at han står bag tirsdagens DDoS-angreb mod NemID.

Men skal man tro Version2's kilder, er det den forkerte, som hacktivistgrupperingen Anonymous har udbasuneret personlige oplysninger på via hjemmesiden pastebin.org og i en mail til Version2. Alle skriftlige svar er så vidt muligt gengivet uredigeret.

»Bare så du ved det, så havde han ikke fanget min identitet, han fangede en af dem jeg har adgang til maskine,« skriver en person, der hævder at være identisk med ham, der lagde NemID ned ad flere omgange tirsdag.

Imidlertid passer de oplysninger, personen tidligere har givet om sig selv, ganske godt på den person, Anonymous har offentliggjort identiteten på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men det er der tilsyneladende en god forklaring på:

»Jeg vælger altid en der passer sådan nogenlunde på det jeg siger, fanger mindst opmærksomhed på hvem jeg er,« lyder argumentet.

»Det eneste de har er en hacked pc, som er igang med at blive ominstalleret for jeg kan ikke komme på den længere.. men jeg forstår ham sku godt når hans info kommer nettet lol,« fortsætter han.

Sagen kompliceres af, at det handle eller alias, personen tidligere benyttede, nu er et andet. Og i og med straffen for angrebet formentlig kan løbe op i seks års fængsel, er han ikke meget for at afsløre sin rigtige identitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da Version2 spørger, om ikke han er bange for at blive anholdt, er der ikke den store frygt at spore i svaret:

»Så må det være det, det eneste jeg er bekymret for er min kæreste.«

Hvordan bekymret for kæresten?

»Hvis jeg bliver busted, og ryger ind som de påstor ham den 15 årige (drengen, der er blevet anholdt i forbindelse med DDoS-angreb mod KL's hjemmeside, red.) gør, så går hun fra mig.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men det har du vel gjort op med dig selv - at det kan være prisen?

»Stadig er jeg bekymret for det.«

Så du er ikke nervøs for at blive afsløret?

»Hvis jeg er så må det være det. Uanset hvad så er min maskine klar til at blive fuldstændig formateret inden for 10 sekunder.«

Hvordan har du det med, at en - ifølge dig - fuldstændig udenforstående person risikerer at komme i fedtefadet for noget, du har gjort?

»Dårligt hvilket er også derfor at jeg gerne vil overbevise jer andre om at han ikke har noget som helst med det at gøre.«

Endelig anfægter personen Anonymous' argumentation for overhovedet at afsløre hans - angiveligt falske - identitet, nemlig at han har misbrugt hacktivistgrupperingens navn og rygte.

»Udover det så påstor de os at jeg har brugt deres navn forkert, hvor jeg aldrig har brugt det navn.«

Version har forsøgt at få en reaktion på dette forhold fra Anonymous - ind til videre uden held.

Opdateret 14.31 med reaktion på , hvordan personen har det med at have kastet mistanke på en angiveligt forkert person.

14 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
17. april 2013 kl. 20:50

Man er nu stadig lidt af en script kiddie hvis man tror man kan formatere, eller destruere sin computer på 10 sekunder uden at tro at man ikke ville kunne genoprette samme formatering med 10 sekunders forensics.

9
17. april 2013 kl. 21:33

Hmm. Såfremt harddisken er krypteret med en stærk algoritme og lang nøgle, som kun forefindes på papir (og i RAM når maskinen er tændt), er det jo bare et spørgsmål om at hive strømmen og vente de 10 sekunder på at alle rester af data forsvinder fra RAMen, alt imens man spiser papirlappen og skyller den ned med et glas vand.

Er man af den dovne slags, der ikke gider taste den lange nøgle ind hver gang computeren tændes, lægger man en kopi af nøglen på et ukrypteret område af disken og forbereder et script, der overskriver nøglen gentagne gange med tilfældige data. Med passende forberedelser vil det ikke tage mange sekunder at køre dette script (hvis computeren da er startet op)...

13
18. april 2013 kl. 07:44

En klart smartere måde ville være at bruge sin computers harddiske til normalt brug og så køre al sin hacking fra en live-cd installeret på usb-nøgle. Kommer nogen og banker på smider du usb-nøglen ud, præsenterer din computer der aldrig har set skyggen af hacking aktivitet, og fløjter mens de bandende prøver at gendanne data der aldrig har været på din harddisk.

10
17. april 2013 kl. 23:18

Er man af den dovne slags

En anden mulighed er at have password.1 på en USB-dims, som hvis den sidder i under boot, så bliver der logget ind. Password.2 er så den lange besværlige, der er de sidste tre ord i dit ynglingseventyr (de første er jo "der var engang").

Så skal man bare huske at få destrueret USB-dimsen hvis der skulle dukke nogen op.

Der findes mange krypteringssystemer. Jeg bruger p.t. Luks.

11
18. april 2013 kl. 04:31

Under alle omstændigheder ville det blive betragtet som at du prøver at forhindre opklaringen af sagen, ved netop at gøre de ting. § 119, stk. 3, kan vel komme på tale? Men måske er 40 dage i spjældet bedre, end at betale 120k til kl, nemid, eller hvem man nu har angrebet...

Edit; kan se at de har ændret strafferammen til 1 år og 6 måneder.. held og lykke med det!

12
18. april 2013 kl. 07:43

Edit; kan se at de har ændret strafferammen til 1 år og 6 måneder.. held og lykke med det!

Det kommer vel an på ens udgangspunkt - jeg selv ville være ked af det, men for et nogenlunde begavet ungt menneske med udsigt til et liv på kaput-jobs og aktivering p.g.a. straffeattesten, kan det være en mulighed for både tage en uddannelse og "networke" i spjældet - Kurt Thorsen besøger med jævne mellemrum, han kan sikkert nogle tips.

6
17. april 2013 kl. 14:44

Jeg synes ikke, Version2 skal bruge så meget tid på at være mikrofonholder for anonyme kilder. Sagen er efterhånden så speget, at ingen aner, hvor sandheden skal findes. Eller om den person, I seneste er blevet kontaktet af, er gerningsmanden eller ej. Det er rene spekulationer nu.

7
17. april 2013 kl. 15:42

Det er Version2, der lægger navn og rygte til, når de betjener sig af anonyme kilder, der måske bare driver gæk med dem. Det er klart, at hvis det viser sig, at denne person er en falsk, så får V2 problemer, hvis de skal gøre det samme igen.

5
17. april 2013 kl. 14:43

»Det eneste de har er en hacked pc, som er igang med at blive ominstalleret for jeg kan ikke komme på den længere.. men jeg forstår ham sku godt når hans info kommer nettet lol,« fortsætter han.

Øh - hvordan kan han vide at den ikke blot er slukket, nettet på den er gået eller lignende? Jeg undrer mig meget over han så nemt drager den konklusion, at den må være under geninstallation (med mindre det er hans egen computer...)

14
18. april 2013 kl. 07:57

stalleret for jeg kan ikke komme på den længere.. men jeg forstår ham sku godt når hans info kommer nettet lol,« fortsætter han.

@Johan: Jeg tænkte præcist det samme! Hvordan kan angriberen vide den ikke bare er slukket? Jeg synes faktisk denne sidste historie lyder som et lidt klodset forsøg på at redde den egentlige bagmand. Sådan forstået, at den person version2 har fået udpeget faktisk ER den rigtige, men at en af hans venner nu prøver at redde ham ved at skabe tvivl om hvorvidt de har fat i den rigtige, bl.a. ved denne velvalgte formulering ang. formattering af harddisken, som har til formål at "undskylde" hvorfor den skyldige har formatteret den når politiet dukket op.

2
17. april 2013 kl. 14:20

Et sted på Lolland-Falster går en ung mand rundt med en tung beskyldning om, at han står bag tirsdagens DDoS-angreb mod NemID.

Blander I det sammen med knægten der i mandags blev sigtet for angrebet mod KL? http://www.version2.dk/artikel/politiet-sigter-15-aarig-ddos-angreb-mod-kl-51528

Jeg tror ikke I tidligere har skrevet noget der geografisk kan identificere hvem "Anynymous" tidligere har beskyldt for NemID-angrebene.

3
17. april 2013 kl. 14:39

Jeg tror ikke I tidligere har skrevet noget der geografisk kan identificere hvem "Anynymous" tidligere har beskyldt for NemID-angrebene.

Vi forsøger at finde balancen mellem på den ene side at videregive så mange oplysninger, at læserne skønner informationerne troværdige og på den anden side tilbageholde den mængde oplysninger, der risikerer at bringe måske uskyldige personer i fedtefadet.

I ovenstående tilfælde er det korrekt, at den omtalte person bor et nærmere angivet sted på Lolland-Falster - og det er således et tilfælde, at den 15-årige, der er beskyldt for KL-angrebet, også kommer fra de kanter.

Vh Morten, Version2.

1
17. april 2013 kl. 14:11

Netop derfor bør vi/man lade politiet om at opklare forbrydelser. Man risikerer at hænge folk ude (det er jo sket før) for noget de ikke har gjort, måske fordi man ikke har det fulde billede.