NemID-angreb meldes til politiet
Det bliver en opgave for politiet at finde ud af, hvem der står bag dagens angreb mod NemID .
Det oplyser Nets DanID, firmaet bag NemID, til Version2.
»Det er helt klart noget, vi agter at melde til politiet,« siger pressechef i Nets Søren Winge til Version2.
Også angrebene mod NemID i marts bliver politianmeldt.
»Jeg kan bekræfte, at vi har besluttet at politianmelde det,« siger kommunikationsmedarbejder Ulrik Marschall, Nets, til Version2
NemID blev i slutningen af marts ramt af to store nedbrud, som skyldtes DDoS-angreb (Distribueret Denial-of-Service). Det blev officielt bekræftet i en redegørelse til Digitaliseringsstyrelsen onsdag, som dog ikke er blevet offentliggjort.
Under angrebene blev NemID effektivt sat ud af drift på grund af store mængder trafik mod den bagvedliggende infrastruktur i et koordineret angreb fra et ukendt antal computere.
Dermed kunne danskerne ikke logge på for eksempel netbanken med nøglekortet, som de plejer.
Bør få konsekvenser
Beslutningen om at melde hændelsen til politiet er angiveligt blevet truffet på et møde onsdag - og altså uafhængigt af dagens aktuelle angreb.
»Vi synes jo, at det skal få nogle retlige konsekvenser for dem, som er årsag til de her gener,« siger Ulrik Marschall til Version2.
I denne uge blev KL, Kommunernes Landsforening, også ramt af et DDoS-angreb på sin hjemmeside. Nets DanID anser det for et stigende problem, også herhjemme:
»Vi ønsker at inddrage myndighederne i opklaringen af den her kriminelle aktivitet, som flere og flere virksomheder bliver udsat for. Det er jo kun ved at anmelde det, at politiet kan få et overblik over de her sager,« siger Ulrik Marschall til Version2.
Nets DanID ønsker ikke at gå mere i dybden med DDoS-angrebet i marts, oplyser kommunikationsmedarbejderen.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.