Nedtur truer den danske it-branche

Væksten i den danske it-branche falder, og nu opfordres de danske it-virksomheder til at satse på øget eksport.

Der er stadig vækst i den danske it-branche, men den er stærkt faldende. Det viser nye tal fra analysehuset IDC, som præsenteres af Business.dk.

Analysen viser også, at væksten i Danmark de kommende år vil ligge under væksten i eksempelvis de øvrige nordiske lande eller EU-markedet.

»Danmark rutscher drastisk ned i tabellen over it-vækst. I år og de næste par år ventes den at være den laveste i Norden, der igen ligger under gennemsnittet for Europa. Så der er mange grunde til at være bekymret for udviklingen i it-markedet i Danmark, som tidligere har ligget i top. Leverandørerne har næppe set alle tegnene på denne udvikling endnu, da der stadig er gode eftervirkninger i markedet efter højvæksten i 2006. Sammen med mangelen på arbejdskraft skaber det en falsk tryghed i branchen,« siger Per Andersen, administrerende direktør for IDC Nordic til Business.dk.

Ifølge IDC-analysen voksede it-markedet med 3,8 procent i 2007, mens væksten for 2008 og 2009 er henholdsvis 5,3 procent og 5,0 procent.

Væksten i den vestlige del af Europa bliver i 2007 på 4,8 procent og de kommende år være på henholdsvis, 5,9 procent og 5,5 i 2009.

Væksten i den østlige del af Europa er betydeligt højere.

Dollaren driller

En af forklaringerne på faldet i væksten er blandt andet den faldende dollarkurs, hvilket ifølge direktør i IT-Branchen Jakob Lyngsø bør få de virksomheder, der eksporterer til USA, til at se sig om efter nye eksportmuligheder.

»Der er ikke noget at råbe hurra for, nu hvor vi begynder at have tallene for 2007. Man må tage hænderne noget ned, om end det ikke ser håbløst ud. Der er også vækst de kommende år. Men de leverandører, der lever af at sælge til lande, som afregner i dollars, har mistet en del konkurrenceevne på grund af den lave dollarkurs, og det smitter af på væksten. Derfor gør man klogt i at se sig om efter eksportmuligheder i lande, der er mindre afhængige af dollaren,« siger han til business.dk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Deleted User

Nedtur truer - bullshit! Der er tale om at VÆKSTEN bliver knapt så høj - det er ikke det samme som nedtur. Nedtur er tilbagegang og det kan man da ikke kaldes en vækstrate på 5,3%

Hvis I ikke tager jer sammen holder vi også op med at læse online-udgaven...

VH//Jens

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere