Neddrosling af programmer i baggrunden skal spare strøm i næste Windows 10

Illustration:
Windows er oprindeligt bygget til desktop-pc'er, men nu afprøver Microsoft en ny funktion, der skal presse lidt ekstra batteritid ud af de bærbare pc'er.

Den næste større opdatering til Windows 10 kan meget vel inkludere en ny funktion, som ifølge Microsoft kan øge batteritiden med op til 11 procent ved at drosle ned for, hvor meget programmer, som kører i baggrunden, kan bruge processoren.

Microsoft har tidligere på måneden lanceret den nyeste udgave, Creator's Update, hvor den nye strømsparefunktion ikke kom med, men Microsoft forventer at lancere endnu en større opdatering til Windows 10 senere i år, skriver Microsofts Bill Karagounis i et blogindlæg.

Foreløbig i testversion

Den nye strømsparefunktion er ude i de tidlige testversioner af Windows 10, som Microsoft løbende stiller til rådighed for at teste kommende ændringer. I første omgang er det kun de nyeste Intel-processorer, som er understøttet, men Microsoft arbejder på at understøtte flere processorer senere.

Windows er oprindeligt bygget til at køre på desktop-pc'er, som altid er sluttet til strøm, og selvom den nuværende kerne er udviklet i en tid, hvor bærbare pc'er er normen, så er der stadig stort potentiale for at spare processorkraft og dermed batteri ved at håndtere de mange hundrede processer på en Windows-pc mere intelligent.

Flyttes til mindre energikrævende dele

Den nye funktion vil forsøge at identificere applikationer og processer, som kører i baggrunden, og så bruge de moderne processorers muligheder for at lade processerne fortsætte med at køre, men bruge de dele af processoren, som kan gøre det med lavere strømforbrug.

Microsoft vil forsøge at identificere applikationer, som ikke skal neddrosles. Det er applikationer, som er i forgrunden med et aktivt vindue, men også eksempelvis applikationer, som afspiller musik.

Sådan en neddrosling af baggrundsapplikationer kendes fra mobilstyresystemer, hvor der dog typisk er tale om, at en applikation helt lægges i dvale, hvis den ikke bruges i et stykke tid. Ifølge Microsoft er det hensigten, at den nye strømsparefunktion skal give en gevinst, uden det påvirker multitasking mærkbart i Windows 10.

Funktionen vil være slået fra, når pc'en ikke kører på batteri, og det vil også være muligt at justere, hvor meget og hvorvidt den skal være aktiv gennem en generel indstilling i Windows. Det vil også være muligt for brugeren at undtage bestemte applikationer for funktionen.

Microsoft vil desuden arbejde på et API, som vil give app-udviklere mulighed for at finjustere, hvordan deres applikation kan bruge strømsparefunktionerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere