Nedbrud spænder ben for undervisning af medicinstuderende: »Det er meget deprimerende«

26. marts 2020 kl. 05:003
Nedbrud spænder ben for undervisning af medicinstuderende: »Det er meget deprimerende«
Illustration: Andrei_R, BigStock.
Skoler og universiteter arbejder på højtryk for at omstille sig til digital fjernundervisning. På Københavns Universitet har det skabt betydelige udfordringer på medicinstudiet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Både folkeskoler og højere uddannelsesinstitutioner kæmper for at omstille sig til fjernundervisning, mens Danmark er lukket ned.

Det har givet problemer med kapaciteten flere steder, og nu har et servernedbrud tilsyneladende stukket en kæp i hjulet på fjernundervisningen af medicinstuderende på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet i på Københavns Universitet i København.

»Hannelouise Kissows forelæsning i mave og tarmsystemet er desværre gået tabt, da server brød sammen og ikke 'tog imod' filerne. Det er meget deprimerende,« hedder det i en besked fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet sendt til studerende, som Version2 er i besiddelse af.

»Al fjernundervisning fra auditorierne er sat på pause, indtil fejlen er fundet.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Af beskeden fremgår det også, at en fremtidig forelæsning først skal indspilles og uploades, før de studerende kan få adgang til den. Det blive således ikke en live-forelæsning.

»Så kan I se og høre forelæsningen, men det er ikke live fra et auditorie. Det burde være en mere sikker metode,« hedder det i beskeden til de studerende på fakultetet.

DDoS-angreb og overbelastning

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet er ikke det eneste sted i uddannelsessektoren, der har haft it-problemer efter nedlukningen af Danmark.

I forrige uge gik kommunikationsplatformen Aula ned over flere omgange som følge af stort pres fra forældre, der forsøgte at logge ind.

I sidste uge blev Uni-Login så tvunget i knæ af et DDoS-angreb, og som Version2 også har kunnet fortælle, er det senest gået ud over læringsportalen Matematikfessor.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
26. marts 2020 kl. 14:02

For to uger siden deltog jeg i en to dages konference om Google Sheets. Det hele foregik online via hopin.to. Efter en dårlig start, da 1500 fordelt over hele verden forsøgte at komme på fungerede de godt.

Både tilhører, oplagsholdere og konference arrangør var online fra forskellige steder rundt om i verden. Oplægsholdere delte deres skærme og kopier af noter via Google Drive, sådan at når du klikkede på et link, så oprettedes en kopi af dokumentet automatisk is dit Google Drive - naturligvis foregik det med alle Googles standard advarsler for at klikke på tilsendte link.

På et tidspunkt var der også paneldebater med 15 deltagere og op til 90 deltagere i forskellige "rum".

2
26. marts 2020 kl. 11:42

Det har jo intet med Covid-19 eller infrastruktur at gøre, at en intern server, eller en server hos deres leverandør kører dårligt. Måske er det Wifi som er dårlig sat op. Nyheden er er lidt ligegyldig, og kunne have haft en anden overskrift: "Slidt USB-stick årsag til spild undervisning. Data gik tabt".

Eller "Læge glemte at omdøbe fil, og overskrev data. Data tabt for evigt".

1
26. marts 2020 kl. 09:49

Det lyder helt utroligt. Det kan ikke være rigtigt. Coronaen kan altså stress teste også dette område. Mange flere vil kunne nyde godt af de dygtigste undervisere med en udbygning af dette her. Allerede i 00'erne var man godt i gang med at fjernunderviser indenfor tech området - overbygninger på grundfaglige læringer som kvalitet, produktion etc. men igen så var systemerne slet ikke på plads til sådanne opgaver?