Nedbrud lammer Skats TastSelv Erhverv

26. november 2012 kl. 15:263
Udrulningen af en ny sikkerhedsløsning har ført til, at virksomheder hele mandagen ikke har kunnet logge på Skats TastSelv Erhverv-løsning.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Natten til mandag rullede Skat en ny sikkerhedsløsning til autorisering af virksomheder ved login på Skats TastSelv Erhverv-løsning. En fejl i udrulningen har imidlertid betydet, at systemet ikke har virket hele mandagen. Det fremgår af et anonymt tip til Version2-redaktionen.

Udrulningen skulle opdatere det system, som validerer brugerne, når de logger på, men når det opdaterede system ikke virker, så er det heller ikke muligt at logge på. Derfor har virksomheder ikke kunnet logge på TastSelv Erhverv.

»Vi har været ved at udrulle en løsning i nat, som ikke er gået som forventet. Så nu er vi ved at få den op at køre igen,« siger it-direktør Preben Bialas fra Skat til Computerworld.

Ud over TastSelv Erhverv er også Skats importkontrolsystemer og motorregister ifølge Computerworld ramt af fejlen, men tjenesterne til private brugere fungerer stadig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skat arbejder på at udbedre fejlen i samarbejde med leverandøren CSC.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
27. november 2012 kl. 08:28

Har problemet kun berørt virksomheder der logger ind med TastSelv-kode? Login med NemID har fungeret fint for vores fire CVR-numre mandag morgen.

2
26. november 2012 kl. 17:09

Jeg forstår ikke at man lave en sådan ændring der kan gå galt på natten til den sidste rettidige dag for at indbetale moms for den foregående måned. I min verden er det logik at man ikke laver ændringer i den periode hvor der forventes høj belastning på systemerne.

Men problemet er nok at Skat ikke ser virksomheder som kunder, og dermed tillader sig at ignorere de behov virksomheder har :-| Det må siges at være en OM'er

1
26. november 2012 kl. 15:47

Måske ville koden være nemmere at overskue hvis der ikke var alle mulige tjek for hvilke PDF-læser plugins man bruger når man skal læse sin forskudsopgørelse. Det er en skandale at skattemyndighederne insisterer på at man skal køre Adobe Reader eller Chrome.