Nedbrud i CSC’s netværk lammer Skats tastselv-service

Netværksproblemer hos CSC onsdag eftermiddag tog en DB2-mainframe med i faldet og skabte problemer vidt omkring. Skat og Berlingske var blandt de ramte.

En kombination af fejl i netværket og en mainframe i knæ gav onsdag eftermiddag problemer hos Skat og mange andre CSC-kunder.

Hos Skat gik det ud over tastselv-servicen, som i en periode var lagt ned af CSC-problemerne.

»Det var en netværksfejl, som slog en DB2-mainframe ud af kurs, har vi fået at vide. Nu har CSC fået genstartet deres switche på backbonen, og det er blevet klar igen,« siger kontorchef hos Skat, Johnni Jensen, til Version2.

Nedbruddet, der startede omkring klokken 15, gav netværksproblemer i cirka en halv time, mens databaseproblemerne med mainframen varede længere. En mere nøjagtig rapport fra CSC til Skat kommer først torsdag.

Skat har også udbedt sig en skriftlig redegørelse.

»Det gør vi altid, hvis en leverandør ikke lever op til vores SLA (service level agreement, red.). Vi har fået at vide, at alle transaktioner er gået igennem, men det må vi jo se om passer,« siger Johnni Jensen.

Også Berlingske Media mærkede problemerne hos CSC, bekræfter mediehusets it-direktør Torben Lundberg, men kunne ikke gå i detaljer. Der var dog ingen voldsomme konsekvenser, lød meldingen.

Andre kunder hos CSC oplevede, at DNS-opslag på domæner, som CSC hoster, var ude af drift og mente derfor, at CSC’s navneservere måtte være nede. Men Skat.dk, som også bruger CSC’s navneservere, virkede hele eftermiddagen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Peter Nilsson

navneserverne står da vel forhåbentlig på forskellige lokationer, ellers er der da ikke meget ved at have mere end en ;-) en så stor leverandør bør da have styr på den del ellers kan de måske med fordel ligge deres dns hos gratisdns.dk ...he he eller hos mig privat på mine delvist nedlagte navneservere som står i 2 forskellige lande. en så vigtig en datanbase på en enkelt kasse...fyda

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere