Nebula: Teamet bag Slack udvikler nyt VPN-værktøj

Illustration: NASA images | Bigstock
Udviklingen af chatprogrammet Slack har kastet et biprodukt af sig. Der er tale om et VPN mesh network, der er udgivet som open source.

I mangel på gode, tekniske alternativer har det tekniske team bag chatprogrammet Slack udviklet og offentliggjort sit eget VPN-værktøj kaldet Nebula.

Nebula skal sikre, at de mange millioner beskeder, der dagligt sendes via selskabets systemet - mange af dem af professionel karakter - ryger frem og tilbage i krypteret tilstand så effektivt som muligt.

Læs også: Studie: Piratkopiering stiger, når der kommer flere streamingtjenester

Også selvom beskederne flyver rundt mellem titusindvis af computere, der er koblet op til forskellige cloud service-udbydere, på servere placeret over hele verden.

Læs også: Forskermaskine: Persondata kan udtrækkes lokalt – »men forskerne vil ikke«

Nebula kan køre på de fleste større platforme, inklusive Linux, MacOS og Windows, og krypterer den overførte data med Noise-protokollen. Det er den samme protokol, der bruges i den krypterede besked-tjeneste Signal.

Klarede medies test

Nebula adskiller sig til gengæld fra traditionelle VPN-teknologier ved selv at opdage tilgængelige ruter mellem noder.

Ideen er, at man på den måde undgår datamæssige flaskehalse, og det skal effektivisere overførslen.

Det amerikanske teknologimedie Ars Technica har testet Nebula, og meldingen er, at det ser ud til at virke som beskrevet.

Læs også: En Linux-router med MPLS

Men selvom Nebula på nogle måder er nyskabende, er det stadig et faktum, at den kører på UDP. Derfor kan det nye VPN-værktøj næppe smyge sig uden om kræsne, restriktive firewalls, skriver Ars Technica.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere