NATO afholder kæmpe hackerøvelse

24. april 2018 kl. 15:58
NATO afholder kæmpe hackerøvelse
Illustration: Nanna Skytte.
I øvelsen skal NATOS hackere forsvare den imaginære stat Berylia mod en sværm af digitale farer.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

NATO og alliancens partnere har netop startet et omfattende cyberangreb på Berylia, en fiktiv stat. I Berylia sidder alliancens hackere så og sveder over de indkommende angreb og forsøger at afværge dem.

Det omfattende angreb på den intetanende stat skyldes NATOs Cooperatie Cyber Defence Centre of Excellence (CCDCOE) årlige Locked Shields-begivenhed, der lader NATO teste alle dele af alliancens cyberberedskab. Og samarbejdet mellem dem, skriver The Register.

Øvelsen løber fra den 23 til 27 april og NATO selv siger, at det lader deltagerne træne hele kommandovejen. Fra de hætteklædte hackere til civile institutioner og militære systemer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Scenariet tager udgangspunkt i en situation, hvor en ondsindet stat angriber Berylia på flere digitale fronter. ISP’er såvel som landets militær bliver forsøgt hacket. Elnettet bliver forsøgt lagt ned, og selv landets 4G og diverse andre vigtige infrastrukturpunkter bliver angrebet.

Og der er meget at lære af sådan en øvelse. Hackerne lærer naturligvis at modstå sådanne angreb, men også ledere, civile som militære, lærer at træffe de nødvendige, strategiske beslutninger.

Udover NATO-landene er der en række techvirksomheder, der deltager i øvelsen. Herunder eksemelvis Siemens og openvpn.net.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger