Nationalbanken vil skrotte kritiseret it-projekt efter store budgetoverskridelser

4 kommentarer.  Hop til debatten
Nationalbanken vil skrotte kritiseret it-projekt efter store budgetoverskridelser
Illustration: Danmarks Nationalbank.
Efter fordyrelser og forsinkelser er Nationalbankens betalingsplatform Kronos2 kommet i luften, men nu bliver systemet skrottet i løbet af de kommende år.
9. december 2020 kl. 10:25
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Nationalbankens it-projekt om betalingsplatformen Kronos2 vil blive droppet i løbet af de kommende år.

Det skriver Finanswatch.

Oprindeligt var det planen, at it-projektet skulle være bankens nye platform for betalinger, og meldingen om at trække stikket på Kronos2 kommer kort efter, at systemet er kommet op at køre.

Undervejs i projektet har projektet ramt af forsinkelser, ligesom it-projektet også blev fordyret på 170 millioner kroner, hvilket betød, at prisen for projektet endte på 370 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nationalbanken oplyser til mediet, at man som erstatning for Kronos2 vil overgå til en løsning ved navn Target Services, der er en løsning fra den europæiske centralbank.

Hos Dansk Folkeparti møder forløbet kritik, og partiets erhvervsordfører, Hans Skibby, mener, at Nationalbanken bør lave en redegørelse af sagen.

»Det er en hovedløs gerning. Nationalbanken kan ikke på nogen måde retfærdiggøre, at man så kort tid efter, at man har fået færdiggjort it-opgaver i den her prisklasse og med så store budgetoverskridelser, går ud og siger, at nu skal man ikke bruge systemet og godt kan lade det henfare til tidligere slægters gang. Det er helt vanvittigt. Så jeg forstår ikke, hvis ledelsen i Nationalbanken kan sidde stille på stolen i sådan en sag,« siger Hans Skibby til Finanswatch.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
9. december 2020 kl. 23:52

TARGET, TIPS, T2S, og hvad de ellers hedder, har også eksisteret i rigtigt mange år. Der er ingen årsag til at udvikle og drifte vores egne systemer, når man har fuldt funktionsdygtige hyldevarer der kan det samme. TARGET2 er i hvert fald kommet op i niveau de senere år med realtidsclearing, og i 2025 er der sket en del yderligere med introduktion af T2, som kan håndtere flere valutaer. Det er rettidig omhu, og det er modigt gjort af Nationalbanken.

3
9. december 2020 kl. 13:01

at nu skal man ikke bruge systemet og godt kan lade det henfare til tidligere slægters gang.

Det er jo næsten fra Dejlig er jorden.

2
9. december 2020 kl. 11:52

Så jeg forstår ikke, hvis ledelsen i Nationalbanken kan sidde stille på stolen i sådan en sag,« siger Hans Skibby til Finanswatch.

Hans Skibby kan jo bare bede hans formand Kristian Thulesen Dahl om arbejde for at få fyret 2 af de 3, den sidste må Hans tale med Dronningen om.

1
9. december 2020 kl. 10:50

Nationalbanken viser et mod jeg har set få offentlige insitutioner have.

Jeg er enig med Hans Skibby om at der skal komme en redegørelse. Men fra mit synspunkt burde der ikke redegøres for tiden mellem færdiggørelse og afvikling, men snarere hvorfor man ikke kunne dele projektet op i mindre bidder som kunne evalueres for sig, så kan kunne trække stikket 350 millioner tidligere