Nationalbanken og Bankdata ramt af DDoS-angreb

10. januar kl. 14:161
Nationalbanken og Bankdata ramt af DDoS-angreb
Nationalbanken har mandag og tirsdag været udsat for et DDos-angreb. Illustration: Nationalbanken.
Danmarks Nationalbank har mandag og tirsdag været udsat for et DDoS-angreb. Siden tirsdag morgen har Bankdata også haft problemer af samme årsag.

(Opdateret 14.49 med flere informationer om angreb på Bankdata og flere banker)

Flere danske banker har tirsdag været ramt af it-problemer. Starter man helt i toppen, oplyser Nationalbanken, at man har været udsat for et cyberangreb i løbet af mandag og tirsdag.

Det skriver DR.dk

»Nogle brugere oplevede mandag og tirsdag morgen vanskeligheder ved at tilgå Nationalbankens hjemmeside. Hjemmesiden var udsat for et overbelastningsangreb, DDoS-angreb,« skriver Nationalbanken til DR Nyheder, og understreger, at de centrale systemer og infrastruktur ikke er ramt.  

Artiklen fortsætter efter annoncen

Andetsteds i landet, hos Bankdata i Fredericia, er der også opstået problemer. Bankdata selv har ikke haft de store problemer, men det har syv ud af de otte banker, som Bankdata leverer totale it-løsninger til. Det har gjort hjemmesiderne og netbanken utilgængelige. 

Ifølge Avisen Danmark lød det først, at der var tale om en serverfejl, men over middag justerede Bankdata den udmelding, efter endnu en kunde, der er koblet op på en anden server, også begyndte at opleve problemer. Siden er det blevet bekræftet af både DR og Avisen Danmark, at problemerne også skyldtes DDoS-angreb. 

De ramte banker er Sydbank, Skjern Bank, Ringkjøbing Landbobank, Sparekassen Sjælland-Fyn, Djurslands Bank, Kreditbanken og Jyske Bank. Driften skulle nu være stabiliseret. Overfor DR oplyser Jyske Bank at angrebet lader til at stamme fra Rusland. 

I løbet af eftermiddagen er hjemmesiden for Arbejdernes Landsbank også ramt af tekniske problemer. Årsagen er endnu ukendt. 

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
11. januar kl. 14:44

Suk.. noget så simpelt som at køre dansk og udenlands trafik i "hver sin kø" - og f.ex. begrænse mængden af udenlandsk traffik - er simpelt hen ikke noget så professionelle setups "lige får gjort".. Det gøres super nemt på modtager siden (Loadbalancer hos dem selv) - og SKULLE DDOS virkelig fylde deres downstream data (jeg tvivler i dette tilfælde) - så kan ens ISP hjælpe.. f.ex. kan man få cloudflare foran hvis det skal kunne klare al slags DDOS uanset størrelse (de har nogle sindssyge rekorder) - men start f.ex. med som @phk siger - at lave 2 ip'er - og den ene ip skal så via bgp kun være annonceret til DK - og så kan man nullroute den der kan tilgås udenfor DK hvis dette sker - og så kan kun danskere komme ind. Eller opsæt et setup a la cloudflare's med ECMP hvis din loadbalancer ikke kan følge med.