Nationalbank-projekt: Whitehats skal banke løs på den finansielle sektor

Illustration: Danmarks Nationalbank
Et nyt projekt med deltagelse af Nationalbanken indebærer, at whitehat-hackere skal teste sikkerheden i den finansielle sektor.

Sammen med den finansielle sektor herhjemme har Nationalbanken søsat et projekt, der skal forbedre it-sikkerheden i udvalgte it-systemer i sektoren. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Nationalbanken.

Projektet går ud på at etablere et dansk såkaldt red team-testprogram. Det indebærer ifølge formuleringen i pressemeddelelsen, at »eksterne konsulenter efter aftale forsøger at komme ind i udvalgte systemer ved at bruge de teknikker, som organiserede it-kriminelle og avancerede hackergrupper anvender«.

Altså det, der i andre sammenhænge også kaldes whitehat-hacking eller pentesting.

Testen skal vise, om der findes »kritiske funktioner i den finansielle sektors it-systemer, som kan have en negativ indvirkning på den finansielle stabilitet«.

»Hvis vi fortsat skal bekæmpe den øgede cybertrussel og indfri vores vision om at være 'best in class', er vi nødt til at opruste og løbende skærpe vores indsats på cyberområdet. Etableringen af red team-programmet er et rigtig godt og nødvendigt skridt i den retning. Programmet vil bidrage til at øge den samlede operationelle robusthed i sektoren og være et godt supplement til de initiativer på testområdet, der allerede gennemføres i sektoren,« siger nationalbankdirektør Lars Rohde ifølge pressemeddelelsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 John Foley

Godt initiativ. Netop "Red teams" og pentests m.m. har vi i mere end 10 år benyttet i arbejdet med proaktivt at arbejde med cybersikkerhed. Så det er ikke noget nyt - men bedre sent end aldrig, at finanssektoren og Nationalbanken nu også går denne vej.

 • 0
 • 0
#4 John Foley

Det kan jeg næppe tro. Det koster kassen at hyre disse dygtige og kompetente firmaer der kan gennemføre disse tests. Og jeg tror ikke det er noget som finanssektoren eller Nationalbanken har den store lyst til at fortælle om. Det vigtigste er at der nu - langt om længe - gennemføres disse cyberangrebs- og simuleringsøvelser/tests. Det var der mange andre sektorer og virksomheder, der kunne lære af

 • 0
 • 0
#6 Cristian Ambæk

Projektet går ud på at etablere et dansk såkaldt red team-testprogram

Det må da være indtil en eller anden lille dansker finder et sikkerhedshul så massivt og så pinligt at vedkommet får lov til at se indersiden af en fængselscelle eller som minimum politianmeldes og hænges ud for hele DK. Det vel status quo på nuværende tidspunkt.

 • 1
 • 0
#7 Sune Marcher

eksterne konsulenter efter aftale forsøger at komme ind i udvalgte systemer ved at bruge de teknikker, som organiserede it-kriminelle og avancerede hackergrupper anvender

Betyder det at der er begrænset scope for hvad pentesterne gå efter? Hvis de ikke må targette vilkårlige systemer og pivote derfra, bliver red-teaming af ret begrænset værdi.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere