NASA-hacker kæmper mod udvisning til USA

En britisk statsborger kæmper mod at blive udvist til USA, hvor han er sigtet for at hacke adskillige it-systemer hos blandt andet det amerikanske militær.

En britisk statsborger har indledt en sag ved landets højesteret for at undgå udvisning til USA. Gary McKinnon (46) er arbejdsløs systemadministrator og anklaget for betydelig it-kriminalitet.

En anden britisk domstol fandt det sidste år i orden at udlevere Gary McKinnon, der under pseudonymet Solo er mistænkt for at hacke en række it-systemer hos blandt andre rumfartsorganisationen NASA og det amerikanske militær.

Den britiske statsborger blev arresteret i 2005 for ikke mindre end 97 tilfælde af hacking mod amerikanske myndigheder i løbet af 2001.

Han har siden arrestationen kæmpet mod at blive udleveret til USA, fordi han blandt andet frygter at blive anklaget efter USA's skrappe antiterror-lovgivning.

Ifølge de amerikanske myndigheder har Gary McKinnons virtuelle besøg i de amerikanske it-systemer kostet de amerikanske skatteborger 700.000 dollars eller godt fire millioner kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Christian Nobel

Er der nogen der kan forklare hvorledes det kan lade sig gøre for USA at kræve en britisk statsborger udleveret til retsforfølgelse i USA.

Hvis manden blev nappet mens han var i USA, ja så ville det selvfølgelig være ærgerligt for ham, men hvis han har siddet på sin flade i England og hygget sig med at glo i NASAs arkiver, ja så forstår jeg det ikke helt.

Mvh. Christian

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere