Næsten ingen vil tage Windows 11 i brug

Plus9. november 2022 kl. 04:0010
Windows 11
Illustration: Microsoft.
Med dagens tilvækst vil det tage det tage 64 år for Windows 11 at nå 100 procents udbredelse. Sandsynligvis er Microsofts egne krav meget af årsagen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Til trods for, at Microsoft gør alt, hvad man kan for at få Windows 11 rullet ud til så mange mennesker som muligt, er det de færreste, der tager Windows 11 i brug, rapporterer analysefirmaet Lansweeper.

Analysefirmaet har kigget på 27-30 millioner Windows-enheder og set på, hvilken version der bruges, og hvornår.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
10 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
15. november 2022 kl. 11:38

Microsoft er gået alt for vidt med at "tvinge" brugerne. Hvorfor SKAL man have en Microsoft konto? Jo, for så kommer de over i Microsoft's Azure univers. De gør så meget ud af deres "ét login". Her efter er man låst inde i deres løsninger.

Det er forståeligt at de implementerer TPM2, men IKKE at det er tvang.

Vi leverer PC'er til industri løsninger. For at gøre det hurtigt og billigst muligt for kundeerne har vi image kopier som kan hentes ned på maskinerne. Vi kan derfor hurtigt og billigt klargøre en ny PC eller alle PC'er til et projekt. Med TPM2 tvang er det slut. Jeg kan ikke image kopiere tingene og "flytte" over på en anden maskine, det heder "begynd forfra". resultatet er markant øget installationstid og der med klart dyrere løsning, prisen for en leveret PC kan hurtigt stige med 20-30% uden at kunden får noget som helst ud af det. Derfor holder vi ind til videre fast i Windows 10.

Jeg ved ikke om det hul også er lukket, man har kunnet omgå krav om TPM2 ved at fjerne en DLL fil, har ikke forsøgt i nyeste udgaver. Men vi skulle helst ikke ud i sådanne løsninger.

9
16. november 2022 kl. 10:22

Hvorfor SKAL man have en Microsoft konto?

Du kan godt slippe, men det er nemt at glemme og kringlet at opdage: Lad være med at sætte din nye PC på noget netværk før efter du har konfigureret den. Så får du mulighed for, i Windows Home, at oprette en lokal konto på maskinen. Den mulighed forsvinder hvis maskinen har forbindelse til internettet på det tidspunkt i opsætningen.

Hvorfor der så overhovedet er brug for en konto er mig en anden gåde, men du kan godt slippe for at have en konto på deres servere.

10
16. november 2022 kl. 12:58

Kender godt det trick.

Jeg har ikke selv prøvet, men har flere steder hørt at Microsoft har lukket for "det hul" hvis man installerer nyeste version.

8
15. november 2022 kl. 12:02

Hvorfor SKAL man have en Microsoft konto

Det behøves man så heller ikke, men de har ikke gjort det nemt at komme forbi det - der er et punkt med Offline konto man kan vælge et par klik inde der hvor man skal vælge kontotype - ihvertifald på Win 11 pro

6
14. november 2022 kl. 08:21

Heller ikke ret meget ved det. PC'en bliver ikke hurtigere eller nemmere at bruge på nogen som helst måde.

Hvad angår den tvungne konto så fandt jeg ud af at man kan hidkalde en CMD under OOBE hvilket resulterer i at man kan springe det hele over og oprette brugeren manuelt fra indstillinger i den resulterende administratorbruger. Suk, at jeg skulle derud. Det var før Rufus fik sine indstillinger.

5
10. november 2022 kl. 21:09

For mig er en pc et redskab til at løse en række opgaver (og prøve på at løse flere). Eller et legetøj. Det har aldrig været meningen, at maskinen bliver købt for at køre Windows n++. Windows er ikke et mål.

Så jeg kører nok videre med Win10 uden at have dårlig samvittighed (tværtom).

4
10. november 2022 kl. 11:22

Tja - ville gerne, men da min 8-10 år gamle optimerede pc kører rigtigt fint, ser jeg ikke grund til at opgradere og den køre fint Windows 10 - men kan så ikke køre Win 11 desværre

3
10. november 2022 kl. 10:52

Når det eneste man opnår med Windows 11 er bøvl og inkompatibilitet, så er det nok ikke overraskende at ingen gider opgradere til den nye Vista.

Brugerflade-mæssigt er der også kun ulemper og ingen fordele at hente. Det eneste overraskende at er Microsoft ikke har lært af Windows Me, Vista, 8 osv, hvor ulemperne ved at opgradere langt overstiger de minimale fordele. Windows 10 er bare lavet for godt må være den forretningsmæssige læring af situationen. Windows XP SP2+ og Windows 7 havde præcist samme udfordringer.

2
9. november 2022 kl. 12:32

Jeg har også opgraderet en af mine. Jeg kan ikke måle nogen performance-forandring. Til gengæld havde jeg helt glemt at jeg havde opgraderet den. Det er ikke ligefrem ophidsende forskelle... Hvilket er positivt i mit virke. Men det tilskynder ikke til udskift.