Næsten alle stater vil undersøge, om Facebook bryder loven

Illustration: nopparat.k / Bigstockphoto.com
Et næsten samlet USA vil undersøge, om Facebook bryder lovgivningen på bekostning af brugerne.

Næsten alle amerikanske stater går nu ind i en omfattende undersøgelse af, hvorvidt Facebook bryder monopol-lovgivningen i USA, oplyser Letitia James, der er rigsadvokat (attorney general) i New York, i en pressemeddelelse.

Kampen mod giganter som Facebook lader efterhånden til at være en af de eneste ting, der kan samle republikanere og demokrater

»Vores undersøgelse har nu støtte fra 47 stater, distrikter og territorier, der alle er bekymrede for, at Facebook kan have bragt brugerdata i fare, mindsket brugernes valgfrihed og forøget priserne på reklamer. I vores undersøgelse vil vi bruge alle tilgængelige værktøjer for at finde ud af, om Facebooks handler har kvalt konkurrencen og skadet brugerne,« siger hun i pressemeddelelsen.

Mediet The Hill bemærker, at Californien, hvor Facebook har hovedkvarter, ikke er nævnt på listen af stater, der deltager i den omfattende undersøgelse. Det skal nævnes, at den californiske rigsadvokat, Xavier Becerra, tidligere på måneden har udtalt, at han ikke ønsker at oplyse, hvilke undersøgelser der er i gang.

Letitia James, som kommer til at lede undersøgelsen, bemærker da også, at der er seks stater, der ikke har ønsket at oplyse, om de deltager i undersøgelsen eller ej.

Blot en af mange undersøgelser

Undersøgelsen er ikke just den første af sin art, fortæller CNBC.

Den kommer nemlig kort efter, at den amerikanske myndighed FTC har givet Facebook en privacy-bøde på fem milliarder dollars.

Og der er lignende undersøgelser i gang af både Google og Amazon.

Will Castleberry, der er vice president hos Facebook, kommenterede:

»Folk har forskellige valg for hver eneste tjeneste, vi tilbyder. Folk kan let forlade vores platform, hvis ikke vi bliver ved med at innovere. Det understreger, at der er konkurrence på markedet. Ikke blot i USA, men i hele verden,« siger han ifølge The Hill.

Efter nyheden kom ud, faldt Facebooks aktie næsten fire pct. på det amerikanske aktiemarked.

Læs også: Snowden advarer om bagdør i Facebooks kryptering

Læs også: Facebook: Vi vil ikke faktatjekke politiske annoncer

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere