Næste Windows Server kan køre Docker-containere

20. oktober 2014 kl. 11:46
Open source-projektet Docker har hidtil været forbeholdt Linux-miljøet, men den næste udgave af Windows Server vil også kunne bruge alternativet til virtuelle maskiner.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den næste udgave Windows Server vil understøtte open source-teknologien Docker. Dermed vil systemadministratorer kunne bruge de samme værktøjer til at administrere applikationer på både Linux og Windows.

Windows Server får sin egen udgave af Docker-understøttelse, oplyser Microsoft. Derfor vil det ikke umiddelbart være muligt blot at flytte en Docker-container fra Windows til Linux eller omvendt, men de to vil altså få fælles administrationsværktøjer.

Docker er et alternativ til at køre applikationer på virtuelle maskiner ved hjælp af eksempelvis VMware, hvor den virtuelle maskine vil indeholde et styresystem udover selve applikationen. I stedet kan applikationen pakkes i en container, som så kan køre i et særligt miljø på en server, hvor den kan administreres på samme måde som virtuelle maskiner.

Microsoft understøtter allerede Docker-applikationer på Linux-delen af Azure-skytjenesten, og tanken bag understøttelsen af Docker er da også, at containerne blandt andet gør det lettere at flytte applikationerne mellem forskellige miljøer i eksempelvis eget datacenter eller en offentlig sky.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Understøttelsen af Docker betyder ifølge Microsoft også, at det vil være muligt at konstruere applikationer, som kan trække på både Linux og Windows.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger