Den næste udgave af Office vil kun virke på Windows 10

Er Windows ved, igen, at presse visse brugere til at opgradere til Windows 10?

I et blogindlæg skriver Microsoft, at den næste i Office-rækken, Office 2019, kun virke til Windows 10.

Dermed skal man altså opdatere til Windows 10, hvis man som virksomhed eller privatperson ikke ønsker den cloudbaserede Office 365-løsning af forskellige årsager.

Læs også: Forvirrende pop-up på Windows 10 forsinker relancering af NemID på hardware

Microsoft melder desuden ud, at man ikke skal regne med mere end fem års garanteret support på Office 2019.

Med denne næste udgave af Office håber Microsoft på enten at få folk til at opdatere til Windows 10 eller på at presse de virksomheder og brugere, der endnu ikke er gået over til Windows 10, og som endnu ikke bruger Office 365, med ombord på Office 365, der er Windows’s cloudbaserede løsning. Det skriver TheVerge.

Windows er før blevet kritiseret for at presse folk til at opdatere til den seneste version af Windows 10, i nogle tilfælde uden brugeres vidende og, bogstaveligt talt, i ly af natten.

Læs også: Microsoft accepterer ikke, at du gerne vil beholde Windows 7

Microsoft fortæller på bloggen, at Office 2019 faktisk lanceres i sidste halvdel af 2018 og at den kommer til at indeholde nye versioner af de sædvanlige programmer Word, Excel, PowerPoint og Outlook sammen med serverversioner af Exchange, SharePoint samt Skype for Business.

Læs også: Barcelona vil skifte fra Windows til Linux

Denne ‘Windows 10 only’-tilgang vil ikke have nogen effekt på Mac-brugere, der som hidtil kan købe (en noget dyrere) Office-pakke til deres enheder. Det skyldes ifølge Windows at ‘Mac-produkterne er separate produkter med deres egne release-datoer’.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jakob Gladbjerg

Hvad er belægget for at Office til Mac er dyrere end Office til Windows?

Ifølge Microsofts egen hjemmeside – og dermed er antagelsen, at der er tale om de vejledende priser – er priserne på køb ens, når man sammenligner Office Home & Student 2016 og Office Home & Business 2016 til hhv. Mac og Windows.

Ved leje (office365) er det underordnet om det er Mac eller PC.

Dermed finder jeg, kommentaren om at officepakken til Mac er dyrere end til Windows værende både usaglig og også faktuelt forkert.

kilde: https://products.office.com/da-dk/buy/office

 • 4
 • 2
#4 Tommy Kobberøe

Der er vel ikke tale om at presse nogen til at køre Windows 10? Hvis man kan undvære nyeste OS kan man vel også undvære nyeste Office pakke. Hvis jeg gerne vil have Bluetooth i min Ford Fiesta fra 2009 skal jeg vel også "opgradere" bilen? Det er for billigt bare at køre frem med de sædvanlige M$ kommentarer

 • 6
 • 0
#6 Peter Valdemar Mørch

... Office bruger features der kun findes i Windows 10. Og at der faktisk er en teknisk grund til dette krav.

Og Office til Linux udskydes dermed endnu længere?

Jeg gik lige og håbede på at office til Linux med wine snart blev en realitet. Men det ser ud til at være endnu længere ude i fremtiden end nogensinde før. Snøft.

Og LibreOffice er altså bare skod ved siden af MS Office. Feks smider den embeddede images væk uden varsel når det er flere end ca. 8 screenshots. Så skal man ind og manuelt fedte med memory options. Fedt. Og skalerede PNG images ser bare skod ud. Det kan man ikke gøre noget ved. Fedt. Jeg ville bare så gerne kunne lide LibreOffice men kan ikke...

 • 1
 • 6
#9 Finn Christensen

Ved leje (office365) er det underordnet om det er Mac eller PC.

Men prisen er helt gratis for LibreOffice, og den er ikke låst. Triller fint helt ned til Win XP med v5.x, samt Win 7 for den spritnye v6.x.

Pyt med MS næste forsøg på at angribe muldvarpeskindet.. en helt alm. bruger behøver kun ..https://da.libreoffice.org/

LibreOffice 6.x: Windows 7 SP1, Windows 8, Windows Server 2012, or Windows 10 LibreOffice 5.x: Windows XP SP3, Vista, Windows Server 2008, Windows 7, Windows 8, Windows Server 2012, or Windows 10

 • 2
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere