Næste skrivebords-Flash kan starte dine programmer

12. oktober 2009 kl. 11:014
Skrivebordsprogrammer skabt med Flash skal kunne snakke bedre med det underliggende styresystem. Derfor bliver det muligt at starte programmer fra den kommende Air 2.0.
Artiklen er ældre end 30 dage

I forrige uge løftede Adobe sløret for nyhederne i Adobe Air 2.0, som er firmaets udgave af Flash til skrivebordet.

Blandt nyhederne er et API, som gør det muligt at tilgå det underliggende styresystem. Det skriver Rob Christensen fra holdet bag Air i et blogindlæg.

Dermed bliver det muligt at starte processer og kommunikere med dem fra et Air-program. Man kan også åbne dokumenter i det program, som styresystemet associerer med filformatet, og Udviklerne kan skabe lokale sockets.

Det bliver også muligt at udnytte inputfunktioner som multi-touch i Windows 7 og gestures i Windows 7 og OS X. I modsætning til tidligere kan lyd, som er optaget fra systemets mikrofon, gemmes lokalt umiddelbart. Tidligere måtte lyden en tur over serveren, hvilket gjorde det umuligt at gemme lyd i offline-tilstand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ydelsen har også fået et nøk opad, idet programmer skrevet til Air 1.5 kører hurtigere og bruger mindre RAM, hævder Rob Christensen.

Miljøet kommer med en ny udgave af Webkit, som er renderingsmaskinen fra Safari-browseren, der også bliver brugt af Google i browseren Chrome. Den nye Webkit-motor byder på hurtigere Javascript og HTML5-funktioner.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
12. oktober 2009 kl. 13:15

Kan de dog ikke snart holde op med at lave sikkerhedshuller i alting. En video jeg afspiller fra nettet skal s... ikke have lov til at rode med indholdet af min harddisk eller sende lyd tilbage. Hvad tænker de dog på?

2
12. oktober 2009 kl. 16:26

Jeg ved ikke hvad jeg skal tro, men jeg er en forsigtig mand og vil se det virke før jeg er interesseret.

3
12. oktober 2009 kl. 17:00

I forrige uge løftede Adobe sløret for nyhederne i Adobe Air 2.0, som er firmaets udgave af Flash til skrivebordet.

Adobe Air kan nu mere sammenlignes med java eller .net. Det er et applikationsframework der gør det muligt at køre programmer skrevet i javascript+html eller flash som alm. programmer. Det kan ses som en skal udenom flash, der gør det muligt at tilgå selve systemet og dets funktioner fra flash. Men KUN hvis det er et flash-program der er installeret lokalt.