N9 på vej: Nokias første - og sidste - MeeGo-telefon

8 kommentarer.  Hop til debatten
Nokia er på vej med N9 - den første smartphone fra Nokia med styresystemet MeeGo. Og måske også den sidste.
21. juni 2011 kl. 15:50
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Nokia sender i løbet af i år sin første MeeGo-smartphone på markedet. Det sker selv om firmaet tidligere på året i forbindelse med Windows Phone 7-satsningen bekendtgjorde, at man nu kun ville eksperimentere med at udvikle på MeeGo-platformen fremover.

Alligevel gjorde man det klart, at man på trods af aftalen med Microsoft, ville udgive én telefon på MeeGo-platformen. Det skriver All Things Digital.

»Med N9’eren ønskede at designe en bedre måde at bruge en telefon på,« udtaler Nokias designdirektør, Marko Ahtisaari til All Things Digital.

Telefonen er udstyret med en kurvet skærm, der ifølge Marko Ahtisaari gør den lettere at bruge i hånden. Det indbyggede videokamera kan optage HD-video og kameraet, der tager billeder i en opløsning på 8 megapixels, er udstyret med en stor blændeåbning, som skulle forbedre billedkvaliteten ved fotografering i lav belysning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Telefonens krop er skåret ud af et enkelt stykke polykarbonat, der angiveligt også skulle give bedre signalforhold for antennen end for eksempel iPhone 4 og dens meget omtalte antenneproblem.

»Modsat nogle konkurrerende produkter, så er du ikke nødt til at holde den på en bestemt måde for at kunne ringe fra den,« driller han.

Desuden har Nokia smidt en NFC-chip i telefonen, der blandt andet gør det muligt at parre telefonen med et bluetooth-headset blot ved at lade de to enheder røre hinanden.

Telefonen vil kunne fås i sort, blå og rød mens prisen og den præcise udgivelsesdato stadig er ukendt.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
21. juni 2011 kl. 16:28

De har konkluderet at en buet skærm er bedre. Den er fin.

Men ligner det ikke st skærmen buer udad, og at den i så fald vil være hvad telefonen hviler på når man lægger den med front nedad?

Jeg forudser nogle meget karateristiske ridser på utrolig kort tid på de slærme.

8
24. juni 2011 kl. 10:24

Jeg forudser nogle meget karateristiske ridser på utrolig kort tid på de slærme.

De fleste nye mobiler bliver i dag lavet med ridse-resistent glas/plastik skærm. Søg fx youtube for "Gorilla glass". Det har både de nye Samsung og HTC smartphones.

7
22. juni 2011 kl. 00:11

To ord: Gorilla Glass.

Jeg har endnu ikke fået én eneste ridse på min vidundertastiske N8'er, og det trods at den har været tabt på sten et par gange. (Malingen var ikke ret tilfreds med det. :( )

3
21. juni 2011 kl. 16:24

den ser (og lyder) lækker ud, og jeg kunne da godt finde på at købe den, men jeg ved ikke helt om jeg 'tør' fordi jeg tror den bliver efterladt af udviklerne... (eller måske hvis den bliver populær, skifter nokia strategi på MeeGo området /troll)

2
21. juni 2011 kl. 16:13

Jeg troede ellers Meego blev fravalgt fordi man ikke kunne udgive en telefon før 2014... men hvis de allerede har 1 telefon klar nu, så kunne de jo godt begynde at spytte en ny ud i kvartalet herfra. Det må være straffen for at vælge en "MS Stooge" som direktør. Ovennævnte kunne ihvertfald godt ende med at blive min sidste Nokia mobil, forudsat den har en ordentlig form faktor - er hverken imponeret af iPhone eller Android som telefon os.

5
21. juni 2011 kl. 16:28

Well Stehpen Elop har hele tiden udtalt, at der minimum kom et produkt baseret på MeeGo.

1
21. juni 2011 kl. 15:58

Måske kan Nokia sælge N9 designet til en anden producent. Måske ligefrem Intel, som kan sælge den under eget navn. Det vil være en måde for Intel at holde MeeGo i live, og de har penge nok til at købe både designet og designerne.