Myupload.dk's server snuppet af hollandsk politi - igen

12 kommentarer.  Hop til debatten
For anden gang på to uger er Myupload.dk's server blevet beslaglagt af politiet i Holland. Det lykkedes nemlig ikke politifolkene at kopiere indholdet rigtigt i første forsøg.
6. august 2009 kl. 14:03
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Endnu engang er hollandske politifolk draget af sted med en dansk webserver i bagagerummet, med hjemmel i en dommerkendelse fra britisk politi.

Det er den danske filupload-tjeneste Myupload.dk, som onsdag middag igen måtte se til, mens firmaets server blev taget af politiet. Men i modsætning til første beslaglæggelse, som skete den 24. juli, har de to mand bag tjenesten denne gang fået en slags besked om, hvad der foregår.

»Vi fik en kort melding fra hostingfirmaet om, at vores server var taget offline. Og at vi ville få mere at vide senere. Og derefter fik vi en dommerkendelse på hollandsk, som jeg ikke forstår så meget af,« siger Rasmus Gjørret, der sammen med en partner driver den gratis tjeneste i sin fritid.

Foreløbigt har han dog fået tydet meldingen til at oplyse, at politiet vendte tilbage, fordi kopieringen af data på serveren gik galt i første forsøg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det er en ret utryg fornemmelse. Og så ved jeg ikke, om det er britisk eller hollandsk politi, der står for kopieringen, men det er virkelig irriterende, at vi skal have nedetid igen på grund af en flok amatører,« lyder det fra Rasmus Gjørret.

Føler sig krænket
I det hele taget forstår han ikke, hvorfor politiet skrider frem på den måde, og spørger retorisk, om man på samme måde ville beslaglægge alle Facebooks servere, hvis der blev fundet ulovligt materiale her?

»Vi føler os krænket. Jeg ved ikke, om de synes, at de kan tillade sig at gøre det med os, fordi vi er så små og ikke har midler til at hyre en advokat og svare igen. Vi har også overvejet at flytte serveren til Danmark, men måske er det på samme måde her. Det skal vi have undersøgt,« siger han.

Hvad der helt præcist har udløst de to beslaglæggelser, har Myupload.dk ikke fået at vide, men Rasmus Gjørret gætter på, at en bruger har uploadet en fil med børneporno, siden at politiet rykker ud på den måde.

»Vi tjekker serverne, så meget vi kan, for ulovligt indhold, men jeg forstår ikke, at politiet ikke har henvendt sig til os først. Vi kunne jo udlevere de informationer, vi har om en bruger. Og så virker det ikke særligt professionelt, at de kommer igen en uge efter for at kopiere en gang til. Vi kunne jo have slettet eller flyttet indholdet mange gange siden da,« lyder det fra Rasmus Gjørret.

Serveren er torsdag eftermiddag stadig hos hollandsk politi, som måske vil gøre sig mere umage med kopieringen denne gang. Ved første beslaglæggelse kom serveren retur til det hollandske hostingselskab Leaseweb efter omkring et døgn.

12 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
6. august 2009 kl. 15:17

Hvad har Myupload.dk mon tænkt sig at gøre for at undgå at være nede igen?

4
6. august 2009 kl. 16:16

at de selvfølgeligt burde have sendt den op med en satteilt. De har jo haft hele 10 dage til det!

5
6. august 2009 kl. 18:05

... så kan politiet prøve at løbe med den.

6
7. august 2009 kl. 03:35

Hvordan i al verden kan de gøre det mod dem?

Jeg undrer mig virkelig over hvad politiet har gang i lige nu. Det er da virkelig det mest uprofesionelle jeg længe har hørt om !!

Første gang da jeg så det her tænkte jeg: "Nåh ja, de ha fået taget deres server..."

Men nu synes jeg altså virkelig det minder om politichikane. To gange mod de samme inden for så kort tid. Der er altså noget galt, og så endda på tværs af grænser.

Men jeg er enig. Ind i skyen med dem (:

7
7. august 2009 kl. 09:21

der ligger vel en dommerkendelse et eller andet sted som forklarer det som deres ISP har fået smidt i nakken.

Mht at smide tingende i skyen er jeg sikker på at feks Amazon EC2 vil aflevere en virtuel server på samme måde som en fysisk , så med mindre man spreder det over x systemer er det ikke mere besværlige at få data for myndighederne

8
7. august 2009 kl. 10:12

Det nævnes ikke i nyheden, men det skal lige siges, at Rasmus Gjørret aka "Goelle" er ledende medlem af en, af de større private danske Bittorrent trackere

Kunne det måske være grunden til, at politiet har beslaglagt hans server?

9
7. august 2009 kl. 10:47

Hans, myUpload og den side du snakker om, har på ingen måde nogen forbindelse til hinanden og det ville da være yderst bizart hvis myUpload ville blive taget ned grundet en anden side der slet ikke har noget med myUpload at gøre.

Anywho, serveren er kommet retur i rack'et og kører som den skal. DNS'en skal update, og så er vi back on track :-)

Og hvad har vi tænkt os at gøre ved det? Vi ville rigtig gerne implementere high availability storage (Hvor dataene er replikeret ud til flere servere), hvilket vi også har designet og fået til at køre, men vi har desværre ikke resurser til at sætte det i drift pt. :-(

10
7. august 2009 kl. 11:10

Vi har jo kun dit ord for at myupload og Nordic-T, ikke har nogen sammenhæng?

11
7. august 2009 kl. 11:16

Hvilket vel også er rigeligt :-)

12
7. august 2009 kl. 15:51

Skifte til en offshore host i Rusland eller Colombia?

2
6. august 2009 kl. 15:21

Hahaha! Det er krafteddeme god hosting humor!