Mystiske mobilmaster fundet i USA

Folk går og spørger sig selv og hinanden, hvem der har stillet 19 mobilmaster op i USA.

En række mystiske mobilmaster er dukket op i USA. 19 i alt er blevet observeret. De er ikke en del af telefonnettet, og ifølge eksperter er de heller ikke stillet op af NSA.

Masterne er blevet afsløret af Les Goldsmith, som producerer Cryptophone 500, som leverer "sikkerhed på militært niveau", og det var da de testede telefonen, at de opdagede tårnene. Det udtalte han til Popular Science.

Tårnene kan fange et opkald og sende det videre til det officielle net, hvilket giver personen, der har stillet masten op, mulighed for at lytte med på samtalen, eller fylde spyware ind i telefonen.

Ikke NSA... De går direkte til udbyderen

Masten snyder telefonen til at tro, at der ikke er andre master i nærheden, og kommer på den måde ind bag krypteringen. Og med fundene af tårnene går alle nu rundt og spørger sig selv og hinanden, hvem der har stillet de her tårne op. Og der er forskellige teorier.

NSA er udelukket fra begyndelsen, fordi, som en sikkerhedsekspert siger; »NSA behøver ikke bruge en falsk mast, de går direkte til selskabet.«

»Hvad vi finder mistænkeligt er at mange af disse interceptorer er lige over amerikanske militærbaser. Så vi begynder at tænke, tilhører nogle af dem den amerikanske regering? Er nogle af dem kinesiske interceptorer? Hvis Interceptor er det? Hvem er det, der lytter på opkald omkring militærbaser? Er det bare det amerikanske militær, eller står der udenlandske regeringer bag? Det er pointen, vi ved ikke helt, hvem de er,« siger Lee Goldsmith.

Også i Vegas

De findes også på andre lokationer, blandt andet er der fundet en mast på South Point Casino i Las Vegas. En sikkerhedsekspert fortæller, at det ikke er første gang, at man ser den slags master.

»Vi har observeret og rapportet om tilfælde i andre dele af verden, hvor nogle spillere er kendt for at have sat falske stationer op, for at sende falske sms'er, formentligt for at spamme eller for at sende intetanende ofre ind på ondskabsfulde hjemmesider,« siger Stephen Ellis, manager indenfor cyberthreat intelligence hos sikkerhedsfirmaet iSIGHT Partners.

Goldsmith siger, at man med sikkerhed kan sige, at disse tårne ikke er en del af det etablerede net, da de ikke har navne som almindelige master har.

Federal Communications Commission (FCC) fortalte i sidste måned, at de har sat gang i en efterforskning af kriminelle banders og internationale efterretningstjenesters brug af mobilnetværk interceptorer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Milos Game

Voldsom men direkte og tidsbesparende løsning, der minimerer fjendtlig adgang til data og kommunikation:

Hold op med at spilde tid på at prøve på at gætte hvem masterne tilhører, og riv dem ned og se om der legitime folk der henvender sig. Dog skal det gøres, så de nemt kan sættes op igen, hvis det er legitime folk der oprindeligt satte dem op.

En undersøgelse kan tage meget langt tid, især hvis de tilhører kriminelle, der har formået at skjule deres identitet og formålet med masterne.

Ovenstående løsning implementeres hvis det reelt ikke er regeringen/teleselskaberne der har sat dem op.

 • 7
 • 3
#6 Thomas TT

Hvis man læser den oprindelige 'artikel' der linkes til, lugter det da langt væk af at Mr. Goldsmith forsøger at sælge en telefon. Denne artikels tag bør ændres fra "Datakriminalitet" til "PR og markedsføring" ;-)

 • 2
 • 0
#7 Martin Nielsen

I Danmark ville det vel aldrig blive opdaget.

I Danmark ville de blive opdaget ret hurtigt. Vores mobilnet er så fintmaskede de fleste steder, at forstyrrelserne vil få teleselskaberne til at reagere. Erhvervsministeriet rykker jævnligt ud i sager hvor andre benytter teleselskabernes frekvenser, ofte i forbindelse med at folk har opsat en repeater til at få dækning i en kælder.

 • 0
 • 0
#9 Jakob Damkjær

Vi kunne få opgraderet telenettet så vi var sikret mod den her type crapola... Hvis nu der fandtes en teknologi der kunne authenticate legitime partnere i et telenetværk...

Jeg tror jeg vil kalde denne opfindelse... Digitale Certifikat baseret authethentication og når man har en sikret forbindelse vil der være en lille grøn lås der viser at man har en sikker forbindelse...

Get effing on it møgteleselskaber !!!

Mener faktisk det der kun vil påvirke Master der benytter gamle teleprotokoller men der er så meget gammelt lorte hardware oppe i masterne der ikke bliver skiftet at det her er muligt... Og så længe teleselskaberne "ikke siger noget" (dvs. Ikke indikere hvilken protokol og tech man kobler på masten med) så ved vi ikke om nogen telefon samtale er aflyttet eller ej...

Kunne vi please with sugar on top get to the 21th century... Suk...

Ville betale gode pence for en app Det bare viste hvilken protocol og take encoding et telefon opals blew gennemført med... Ikke en ip løsning hvor Det går over en server (see kan hackes, men bare info om telenetværksforbindeksen og om certifikaterne til authentication er ok...

Tdc telia telenord... Chuck chuck ppl...

 • 0
 • 3
#10 Jakob Busk Sørensen

»NSA behøver ikke bruge en falsk mast, de går direkte til selskabet.«

Det kan de muligvis ja, men gør de det så er der nogen der ved hvad de laver (eller i hvert fald at de laver noget). Selvstændige master som disse ville give mulighed for overvågning m.m., uden at nogen vidste det (før de blev opdaget). Jeg siger ikke at det er NSA's, blot at man måske ikke helt bør udelukke dem.

 • 1
 • 0
#11 Hans Jørgen Poulsen

Efter lidt søgning, så finder man hurtig ud af, at historien ikke kan konfirmeres af andre end popsci.com - artiklen er blevet refereret om og om igen. Hvis det ikke er et reklamestunt, så er det ikke særlig betrykkende, at historien kun kommer fra popsci.com.

Jeg synes det er rigtig ærgeligt, at ing.dk bruger tid og krafter på artikler fra popsci.com, der ikke kan konfirmeres andre steder og som tydeligt bringes pga. populisme og ikke pga. godt journalistiks arbejde

 • 3
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere