Mystiske hackere har i fire år udspioneret Sydkorea

Illustration: leowolfert/Bigstock
En hackergruppe har i de sidste fire år forsøgt at opsnappe hemmeligheder fra Sydkorea. Undervejs er tusindvis af harddiske blevet slettet fuldkomment.

Det er ikke kun NSA, der udspionerer os. Ifølge antivirusvirksomheden McAfee har en hackergruppe ved navn New Romanic Cyber Army Team siden 2009 udspioneret Sydkorea. Det skriver Reuters.

Sydkorea har beskyldt Nordkorea for at stå bag hackingen, men fra Pyongyang lyder det, at man også her har været offer for cyberspionage.

Spionagen foregik på den måde, at udstyr blev inficeret med et ondsindet program, der automatisk ledte efter militære keywords på engelsk og koreansk. I løbet af foråret blev mange tusind computere ramt af hvad der lignede vandalisme, hvor harddiske og computerens master boot record blev slettet. Både banker og tv-stationer blev ramt. I virkeligheden var det bare en sideeffekt af det store spionageangreb, der havde varet i fire år, skriver Cnet.

McAfee har døbt operationen Troy, da det er et ord, der går igen mange gange i den ondsindede software. Hackergruppen er også kendt for at bruge romerske og antikke referencer i deres angreb.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Rasmus Skovmand

Hvis det er en nation der står bag, kan der kun, efter min vurdering, være tale om Nordkorea. Men der tegner sig et mere klart billede af, at det er kriminelle grupper, der går efter information der er penge værd i form af direkte afpresning eller ved salg til fjender eller konkurrenter.

Verden er beskidt! Men det har den såmænd altid været. Nu er der blot sket det, at der er opstået nye muligheder for kriminalitet i takt med udviklingen ift. tidligere.

  • 0
  • 0
Nicolai Rasmussen

Hvis det er en nation der står bag, kan der kun, efter min vurdering, være tale om Nordkorea.

Hvad i alverden får dig til at udelukke Kina, Rusland, Japan, USA, Frankrig, Israel, UK, Taiwan, Australien, Italien, ... etc.? Næsten alle lande har adgang til kvalificeret ekspertise til en sådan operation. En MEGET lang række lande, har interesser i at kende reaktionsmønsteret hos Sydkorea i tilfælde af en konflikt med Nordkorea. Heriblandt Kina, Japan og USA der alle er oplagte interessenter ud over Nordkorea.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere