Mystiske hackere har i fire år udspioneret Sydkorea

10. juli 2013 kl. 08:102
Mystiske hackere har i fire år udspioneret Sydkorea
Illustration: Hynek Moravec.
En hackergruppe har i de sidste fire år forsøgt at opsnappe hemmeligheder fra Sydkorea. Undervejs er tusindvis af harddiske blevet slettet fuldkomment.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det er ikke kun NSA, der udspionerer os. Ifølge antivirusvirksomheden McAfee har en hackergruppe ved navn New Romanic Cyber Army Team siden 2009 udspioneret Sydkorea. Det skriver Reuters.

Sydkorea har beskyldt Nordkorea for at stå bag hackingen, men fra Pyongyang lyder det, at man også her har været offer for cyberspionage.

Spionagen foregik på den måde, at udstyr blev inficeret med et ondsindet program, der automatisk ledte efter militære keywords på engelsk og koreansk. I løbet af foråret blev mange tusind computere ramt af hvad der lignede vandalisme, hvor harddiske og computerens master boot record blev slettet. Både banker og tv-stationer blev ramt. I virkeligheden var det bare en sideeffekt af det store spionageangreb, der havde varet i fire år, skriver Cnet.

McAfee har døbt operationen Troy, da det er et ord, der går igen mange gange i den ondsindede software. Hackergruppen er også kendt for at bruge romerske og antikke referencer i deres angreb.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
11. juli 2013 kl. 12:46

Hvis det er en nation der står bag, kan der kun, efter min vurdering, være tale om Nordkorea. Men der tegner sig et mere klart billede af, at det er kriminelle grupper, der går efter information der er penge værd i form af direkte afpresning eller ved salg til fjender eller konkurrenter.

Verden er beskidt! Men det har den såmænd altid været. Nu er der blot sket det, at der er opstået nye muligheder for kriminalitet i takt med udviklingen ift. tidligere.

2
11. juli 2013 kl. 21:04

Hvis det er en nation der står bag, kan der kun, efter min vurdering, være tale om Nordkorea.

Hvad i alverden får dig til at udelukke Kina, Rusland, Japan, USA, Frankrig, Israel, UK, Taiwan, Australien, Italien, ... etc.? Næsten alle lande har adgang til kvalificeret ekspertise til en sådan operation. En MEGET lang række lande, har interesser i at kende reaktionsmønsteret hos Sydkorea i tilfælde af en konflikt med Nordkorea. Heriblandt Kina, Japan og USA der alle er oplagte interessenter ud over Nordkorea.