Mystiske blog-indlæg og hackede emails kan have afsløret Bitcoins hemmelige opfinder

To amerikanske tech-medier har uafhængigt af hinanden udpeget en australsk mand som opfinderen bag den verdensomspændende kryptovaluta.

Opfinderen af kryptovalutaen Bitcoin har ud over pseodonymet Satoshi Nakamoto hidtil været ukendt for omverdenen.

Nu har to amerikanske techmedier uafhængigt af hinanden fundet frem til en australsk forretningsmand, som meget vel kan være den virkelige person bag det japanske dæknavn.

Denne mand har muligvis opfundet Bitcoins. Illustration: Twitter

Ifølge Gizmodo er mediet efter en månedlang efterforskning på baggrund af anonyme tips kommet frem til australske Craig Steven Wright, der sidste år annoncerede planer om at etablere en Bitcoin-bank.

Læs også: Bitcoin-boom i Grækenland efter gældskrise

Det anonyme tip indeholder tilsyneladende informationer fra en hacket email-konto. Her optræder signaturen Satoshi Nakamoto blandt andet ved siden af et telefonnummer, der tilhører Craig Steven Wright. Mailadressen tilhører ligeledes den australske forretningsmand. Andre mails tyder på, at Bitcoins blev udviklet i samarbejde med nu afdøde computerekspert David Kleiman.

Gizmodos materiale tæller desuden en transcription fra et møde, hvor Wright angiveligt skulle have sagt, at han forsøger at skjule, at han har kørt Bitcoin siden 2009, men at han forventer, at alle snart finder ud af det.

Læs også: Bitcoin-udvikleres uenighed truer med at splitte kryptovalutaen i to

Samtidig beretter Wired om en konference i Las Vegas, hvor Craig Steven Wright var med på en Skype-forbindelse. Her fortæller Wright tøvende, at han har været involveret i Bitcoins meget længe, men at han forsøger ikke at gøre sig bemærket.

På en blog fra 2008 skriver Wright ifølge Wired, at han agter at udgive en artikel om kryptovaluta. Med bloggen kommer en offentlig PGP-nøgle, der tilsyneladende kan sammenkædes med Satoshi Nakamoto.

Læs også: Chef for konkursramt Bitcoin-børs anholdt for millionsvindel

I et andet blog-indlæg - som nu er slettet - skriver Wright, at en Bitcoin-beta går i luften, hvilket kan passe med Bitcoins officielle release-dato: den 9. januar 2009.

For at tilføje til mystikken skriver The Guardian, at australsk politi få timer efter, at artiklerne blev offentliggjort, har ransaget et hus, som lejes af Wright. At dømme efter udsagn fra husejeren er Wright dog flyttet fra adressen.

Læs også: Udpeget som Bitcoins opfinder: Forfulgt gennem Los Angeles

Det er ikke første gang, medier mener at have fundet personen bag Satoshi Nakamoto. En japansk mand blev sidste år forfulgt gennem Los Angeles, efter at Newsweek fejlagtigt havde udpeget ham som Bitcoin-bagmand.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Mike Mikjær Blogger

"australsk politi få timer efter artiklerne blev offentliggjort, har ransaget et hus, som lejes af Wright"

Det er nok meget fornuftigt at "Satoshi Nakamoto" gemmer sig ... I en verden hvor penge == magt, er det farligt at pille ved de mekanismer som kontrollere pengestrømmen.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere