Mystiske blog-indlæg og hackede emails kan have afsløret Bitcoins hemmelige opfinder

2 kommentarer.  Hop til debatten
Mystiske blog-indlæg og hackede emails kan have afsløret Bitcoins hemmelige opfinder
Illustration: Casascius.
To amerikanske tech-medier har uafhængigt af hinanden udpeget en australsk mand som opfinderen bag den verdensomspændende kryptovaluta.
9. december 2015 kl. 09:01
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Opfinderen af kryptovalutaen Bitcoin har ud over pseodonymet Satoshi Nakamoto hidtil været ukendt for omverdenen.

Nu har to amerikanske techmedier uafhængigt af hinanden fundet frem til en australsk forretningsmand, som meget vel kan være den virkelige person bag det japanske dæknavn.

Denne mand har muligvis opfundet Bitcoins.

Ifølge Gizmodo er mediet efter en månedlang efterforskning på baggrund af anonyme tips kommet frem til australske Craig Steven Wright, der sidste år annoncerede planer om at etablere en Bitcoin-bank.

Det anonyme tip indeholder tilsyneladende informationer fra en hacket email-konto. Her optræder signaturen Satoshi Nakamoto blandt andet ved siden af et telefonnummer, der tilhører Craig Steven Wright. Mailadressen tilhører ligeledes den australske forretningsmand. Andre mails tyder på, at Bitcoins blev udviklet i samarbejde med nu afdøde computerekspert David Kleiman.

Gizmodos materiale tæller desuden en transcription fra et møde, hvor Wright angiveligt skulle have sagt, at han forsøger at skjule, at han har kørt Bitcoin siden 2009, men at han forventer, at alle snart finder ud af det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig beretter Wired om en konference i Las Vegas, hvor Craig Steven Wright var med på en Skype-forbindelse. Her fortæller Wright tøvende, at han har været involveret i Bitcoins meget længe, men at han forsøger ikke at gøre sig bemærket.

På en blog fra 2008 skriver Wright ifølge Wired, at han agter at udgive en artikel om kryptovaluta. Med bloggen kommer en offentlig PGP-nøgle, der tilsyneladende kan sammenkædes med Satoshi Nakamoto.

I et andet blog-indlæg - som nu er slettet - skriver Wright, at en Bitcoin-beta går i luften, hvilket kan passe med Bitcoins officielle release-dato: den 9. januar 2009.

For at tilføje til mystikken skriver The Guardian, at australsk politi få timer efter, at artiklerne blev offentliggjort, har ransaget et hus, som lejes af Wright. At dømme efter udsagn fra husejeren er Wright dog flyttet fra adressen.

Det er ikke første gang, medier mener at have fundet personen bag Satoshi Nakamoto. En japansk mand blev sidste år forfulgt gennem Los Angeles, efter at Newsweek fejlagtigt havde udpeget ham som Bitcoin-bagmand.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
10. december 2015 kl. 05:40

"australsk politi få timer efter artiklerne blev offentliggjort, har ransaget et hus, som lejes af Wright"

Det er nok meget fornuftigt at "Satoshi Nakamoto" gemmer sig ... I en verden hvor penge == magt, er det farligt at pille ved de mekanismer som kontrollere pengestrømmen.

1
9. december 2015 kl. 18:59

lulz