Mystisk, mørklagt hacker-angreb mod ministerium stadig i gang

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Erhvervs- og vækstministeriet er stadig under angreb fra hackere, der ihærdigt forsøger at skaffe sig adgang til ministeriets it-systemer.

Erhvervs og Vækstministeriet er stadig under angreb fra hackere, lyder det fra statens varslingstjeneste, GovCERT. Der er tale om et decideret forsøg på indbrud i systemet fra hackernes side og altså ikke et trivielt DDoS-angreb.

Læs også: GovCERT slår alarm: Advarer alle ministerier mod hackerangreb

GovCERT er i gang med at kortlægge angrebets mønster, men ved endnu ikke, hvem der står bag angrebet. '

Hverken Statens IT, Erhvervs- og Vækstministeriet eller GovCERT vil i øjeblikket oplyse detaljer om angrebet til Version2 af hensyn til efterforskningen, lyder det.

Læs også: Hackerangreb lammer ministerium

Tidligere på dagen tog Erhvervs- og Vækstministeriet en række it-systemer ned for at beskytte dem mod hackerne. Derfor har medarbejderne i ministeriet, herunder Søfartsstyrelsen, ikke adgang til e-mail eller intranet. Angrebet er politianmeldt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Peter Hansen

Jeg var inde på Skat's tastselv system i går ved 18 tiden uden problemer. Men fra ca 23 og frem, har det ikke kunne lade sig gøre. Er der nogen der ved hvor man finder driftinformation? Informations niveauet er under al kritik... "Der er sket en teknisk fejl... Luk dine browser vinduer...". Suk.

  • 0
  • 0
#5 Jan Heisterberg

Jeg havde i weekenden et legitim behov for information fra Søfartsstyrelsen, men kunne altså ikke komme på systemet.

Nu viser det sig, at der er tale om en fejl som er 4 dage gammel .....

Mit spørgsmål er derfor: hvorfor eksisterer der ikke en mulighed for at smække hoveddøren og vise et billede med teksten: "LUKKET PGA. FEJL".

Hvorfor skal jeg prøve på 3 forskellige PCer indn jeg overbeviser mig selv om, atfejlen ikke er min ?

Når Politet kan opsætte afspærringer ved diverse hændelser,så burde offentlige it-systemer vel også have en "simpel" afspærring som let kan aktiveres ?

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere