Mystik om forsvundne applikationer på Android Market

Det hænder, at Android-applikationer ikke kan ses fra Android Market på visse Android-telefoner, og Google er hverken til at hugge eller stikke i for et godt råd.

Danske Android-udviklere døjer for tiden med applikationer, der 'forsvinder' fra markedspladsen Android Market, hvis brugerne prøver at hente dem fra bestemte Android-telefoner.

Og indtil videre er der ikke meget hjælp at hente fra Google selv, fortæller en af udviklerne bag den danske koncertapplikation til Android, Gigbox.

Og dét selvom Gigbox-udviklerne har bedt om hjælp fra Google på deres Android Developer-gruppe for omkring to uger siden.

»Vores applikation kan ikke findes på Android Market, hvis man prøver at hente den fra en HTC Tattoo, og vi kan indtil videre ikke finde ud af at løse problemet,« siger Gigbox-udvikler Klaus Kartou.

For Gigbox-applikationens vedkommende ligger problemet muligvis gemt i et af de såkaldte permission-tags, der fortæller Android-styresystemet, at Gigbox-applikationen skal have lov at tilgå telefonens indbyggede kamera.

Linjen uses-permission android:name="android.permission.CAMERA" i en af de helt centrale Android-filer, AndroidManifest.xml, har nemlig også forvoldt andre Android-udviklere på nettet problemer med at få vist applikationer på Android Market på en HTC Tattoo.

Derfor formoder Klaus Kartou, at problemet er det samme for Gigbox, selvom de endnu ikke har efterprøvet det på en HTC Tattoo.

Har kontaktet Google uden held
Ifølge Klaus Kartou har problemet ikke noget at gøre med, at HTC Tattoo kører Android 1.6, da andre Android-telefoner med 1.6 installeret ikke giver problemer. Ej heller skyldes det et lidt mindre skærmformat, man for eksempel finder på HTC Tattoo.

»Vi har taget kontakt til Google og har startet to tråde på deres udviklerforum, hvor der også andre udviklere har skrevet med samme problemer. Og vi mener, at det er ret aktuelt problem, fordi der sikkert er en hel del brugere, som vi og andre Android-udviklere går glip af,« siger Klaus Kartou.

Indtil videre har responsen fra Google på udviklerforum'et dog været larmende tavshed.

Også en anden dansker, iPhone- og Android-udvikleren Mikkel Bruun, har fået henvendelser fra Android-brugere, der ikke har kunnet finde hans iTog-applikation på Android Market.

Han oplever det typisk ske, fordi Android-brugeren har installeret en anden firmware end telefonens egen.

»Derfor er det vigtigt at finde ud af, om de folk, der oplever problemer, kører den officielle firmware,« siger Mikkel Bruun.

På det seneste har han også oplevet, at HTC Tattoo-ejere har problemer med at finde iTog på Android Market.

Det skyldes dog ikke telefonens kamera, som ikke bruges til noget i iTog, og Mikkel Bruun overvejer derfor at skrive en ny version af applikationen for at se, om problemet skulle ligge gemt et sted i forskellene mellem Android-versionerne 1.5, som iTog er skrevet til, og 1.6, som HTC Tattoo kører.

Version2 har forelagt Google i Danmark Gigbox-udviklernes oplysninger og bedt om en kommentar. Vi følger op, når der foreligger flere oplysninger i sagen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Deleted User

Hej Rune og Ove -

Klaus Kartou havde fået en henvendelse fra en bruger, der oplyste at have problemer med Gigbox på en HTC Dragon, men det er vist helt sikkert en misforståelse fra brugerens side.

Jeg har nu fjernet HTC Dragon fra teksten og beklager forvirringen.

Mvh Mikkel, v2.dk

  • 0
  • 0
#7 Deleted User

Der blev med 1.6 introduceret andre skærmstørrelser på telefonerne. Man skal godkende at ens applikation kan køre på disse skærmstørrelser før brugerne af disse enheder kan få lov til at hente dem. Hero/Magic kører standard, men der er lidt flere, hvor Tatoo er den mindste, og så er der også nogle der er større. Det lyder umiddelbart som om dette er problemet. Mark Gjøl (udvikler af Floating Image :))

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere