Mystik om nyt operativsystem fra Google

En side på GitHub viser, at Google arbejder på et nyt OS under titlen Fuchsia.

I forhold til operativsystemer forbinder de fleste nok Google med Android. Men nu er et nyt OS-projekt fra virksomheden dukket op på kodetjenesten GitHub. Projektet går under navnet 'Fuchsia'.

Det fortæller blandt andet Business Insider.

Ifølge mediet er det småt med forklaringer på GitHub-siden. Under projekt-beskrivelsen står der således blot: 'Pink + Purple == Fuchsia (a new Operating System).'

I en IRC-chatlog, som er blevet delt på Hacker News, har Google-ansat Brian Swetland foreløbig sagt om projektet:

»Beslutningen blev truffet om at bygge det open source, så vi kan lige så godt begynde med det fra starten.«

En anden - ikke navngiven - person sagde i den forbindelse:

»Ting vil før eller siden blive offentliggjort, dokumenteret og annonceret, bare ikke endnu.«

Det er ikke lykkedes Business Insider at få en kommentar fra Google i forhold til, hvad det nye OS faktisk går ud på. Mediet refererer i stedet til tech-bloggen Android Police, som var et af de første steder, hvor projektet blev omtalt.

Ifølge bloggen kan Fuchsia-projektet være relateret til Internet of Things. Android Police har kigget i OS-dokumentationen og mener på den baggrund, at Fuchsia er designet til at fungere med flere forskellige systemer som embeddede enheder, mobile enheder og desktop-computere.

Desuden bliver det oplyst, at systemet bygger på en kerne kaldet 'Magenta'. Denne kerne skulle være baseret på 'Little Kernel'.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Carsten Olsen

Det er noget der kan kører på meget små processorer. På en linux 2.0.xxx kerne Det kører både Dart og GO. Skal vist mest bruges på mobltelefoner (arm) (pink). Men osse på en elleranden PCer med en meget lille processor (386agtig) (purple)

Måske en Xilinx hjemme-bygget processor ? Ja det er et gæt.

  • 1
  • 0
#3 Carsten Olsen

Måske processoren er en Altera FPGA, med en elleranden 386agtig CPU-MMU i, fra Intel. Måske laver man bare kæmpe oprydning i hard- og soft-ware. Meget få transtorer < 1millon i processoren. Og 1Mega-byte til kernen, 1Mega byte til OS (i user space) incl. CLI shell og GUI shell . (Dog excl. Grafik ram f.eks 10Megabytes) GPUen har måske 100CUDAer. (måske 1million Transer)

Ja jeg fantaserer bare men PCeren trænger til at smide det overflødige fedt. PCerne er så komplekse at der ikke er noget menneske der kan oversku helheden længere.

  • 1
  • 0
#4 Carsten Olsen

Hvis den kan kører GO (user space OS), Dart VM apps, Python Apps er der ingen ting der skal kører JAVA længere.

IoT patch problemet er ikke så stort hvis man kører COREBOOT til opdatering (patch) af firmware (incl kerne), OS, og , apps fuldstændig som ChromeOS gør det idag.

  • 0
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere