MySQL og .Net går hånd i hånd

Det er begyndelsen til et smukt venskab, lyder budskabet fra udviklere. Og i modsætning til Microsofts SQL Server er den svensk-udviklede database gratis.

Microsofts softwarearkitektur .Net og open source-databasen MySQL spiller fint sammen. Det var et af budskaberne fra udviklere på dette års MySQL-konference, som blev afholdt for nyligt. Det skriver Application Development Trends.

På konferencen blev Microsoft sammen med to andre firmaer udnævnt til "årets partner" af MySQL, som blev overtaget af Sun Microsystems i januar i år. Den hæder kom bag på mange, da der normalt er kold luft mellem de to virksomheder.

Konsulenten Jeffrey McManus, hvis firma står bag samarbejdssitet Approver.com, kalder Microsofts understøttelse af MySQL for én af branchens bedst bevarede hemmeligheder. Approver.com benytter .Net sammen med MySQL, og det foregår ved hjælp af en MySQL-connector, som Microsoft og MySQL udvikler i fællesskab, og som er integreret med Visual Studio.

Herhjemme er det .Net-baserede open source CMS-system Umbraco på vej med understøttelse af MySQL, i tilgift til Microsofts SQL Server.

Jasper Boisen, som er strategichef i Microsofts danske afdeling, har tidligere erkendt, at Microsoft ikke har været god til at formidle budskabet om, at softwaregiganten gerne ser open source-udviklerne basere deres produkter på Microsofts platform.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jesper Lund Stocholm Blogger

Hvis man kigger på det linkede website, så siges det bla.:

[b]Jeffrey McManus:[/b] There are some bleeding-edge guys who use it, and there are some open source tools, like SubSonic, which provides explicit support for .NET. But for the most part, MySQL has a reputation problem with .NET developers."

Det er en lidt pudsig udtalelse - specielt da jeg har brugt .Net og MySql sammen siden .Net 1.0 (og i øvrigt ikke opfatter mig som specielt meget "Bleeding-edge").

MySql har altid lidt en smule af ikke at være så integreret i fx VS.Nets IDE som ORACLE og DB2, men udover det har det altid været en fornøjelse at anvende MySql og .Net sammen. Andre problemer har været manglende understøttelse for ADO.Nets "Data Provider Model" i .Net Connector, men det er længe siden jeg har leget meget med netop denne Connector, så jeg kender ikke status pt.

Faktisk vil jeg tro, at der er ganske mange danske .Net-udviklere, der anvender MySql som DB-backend, da de fleste danske, billige, webhosts ikke tilbyder MS Sql Server men normalt "kun" MySql.

 • 0
 • 0
#2 David Konrad

Faktisk vil jeg tro, at der er ganske mange danske .Net-udviklere, der anvender MySql som DB-backend, da de fleste danske, billige, webhosts ikke tilbyder MS Sql Server men normalt "kun" MySql.

De allerfleste udbydere leverer mysql/BSD (whatever) fordi MSSQL er svinedyrt at hoste. Der er, hånden på hjertet, ikke mange billige .NET-udbydere. Hos de "rigtige" seriøse webhotel-udbydere som også leverer MSSQL-mulighed er prisen meget typisk den samme (her må jeg ikke nævne navne, har jeg fået at vide fra version2) hvadenten du vælger det ene eller det andet. Jeg har intet imod at der betales DKK 500 eller mere om måneden for et webhotel. De der billighoteller med phpMyAdmin osv kan man jo ikke tage alvorligt, eller bruge til noget fornuftigt.

Personligt kunne jeg aldrig finde på at vælge MSSQL til en webløsning (eller noget som helst andet) - så til hver en tid Oracle/DB2. Men i dag allerhelst MySQL. Oracle er jo svulmet op til overstørrelse, selvom man ikke troede det var muligt at dænge mere på.

Det skal dog retfærdigvis siges, at mine erfaringer med MSSQL går nogle år tilbage, det hed vist version 6/7-stykker dengang, og det var ikke webprojekter, men ESDH. Og det spillede bare ikke. Udviklingstiden var for lang, og der var for mange undtagelser i SQL-syntaksen. Replikering f.eks virkede hver 2 gang. Men det er muligt MSSQL er blevet "voksen" i dag.

MySQL har omvendt i fatal grad lidt af ordentlige administrations-værktøjer, blandt andet, men det synes jeg der efterhånden er rådet bod på i dag, med bla mySQL-administrator.

mvh

 • 0
 • 0
#3 Lars Hansen

Det skal dog retfærdigvis siges, at mine erfaringer med MSSQL går nogle år tilbage, det hed vist version 6/7-stykker dengang, og det var ikke webprojekter, men ESDH.

Det giver altså ikke rigtig nogen mening at bedømme MSSQL på version 6/7. I mellemtiden er MSSQL gået hen og blevet et ganske modent produkt. Det kan man dårligt sige om version 6/7.

 • 0
 • 0
#4 David Konrad

Det giver altså ikke rigtig nogen mening at bedømme MSSQL på version 6/7. I mellemtiden er MSSQL gået hen og blevet et ganske modent produkt. Det kan man dårligt sige om version 6/7.

Deraf også mit forbehold. Du har helt ret. I stand corrected. Har virkelig ingen ide om hvordan MSSQL er i dag.

mvh

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere