Mysql-grundlægger går fra Sun og smækker med døren

Michael Widenius, som er en af open source-databasen Mysqls grundlæggere, har forladt Sun, som købte open source-databasen sidste år. Han er kritisk overfor den måde, som Sun håndterer databasen på.

Michael "Monty" Widenius, som sammen med David Axmark er grundlægger og den første programmør af den svenske open source-database Mysql, har forladt Sun, som sidste år opkøbte databasen og firmaet bag.

Det sker ikke i god ro og orden. Michael Widenius er ikke tilfreds med den måde, Sun håndterer udviklingen af databasen. Det skriver han i et indlæg på sin blog i sidste uge.

»Hovedårsagen til, at jeg går, er, at jeg ikke er tilfreds med den måde som Mysql-serveren er blevet udviklet. Jeg ville gerne have set serverudviklingen flyttet til en ægte åbent udviklingsmiljø, som ville opmuntre deltagere ude fra, uden behov for differentiering af kildekoden.«

Men Michael Widenius har dog ingen ærgelser over, at det blev Sun, som købte open source-databasen.

»Jeg synes stadig, at Sun var den bedste køber, og jeg er ked af, at tingene ikke flaskede sig,« skriver han på bloggen.

Tidligere har han også udtrykt kritik over, at versioner af Mysql, som efter hans mening var umodne, blev sendt på gaden.

Forholdet imellem Michael Widenius og hans tidligere arbejdsgiver er dog ikke værre, end at begge parter forventer et forsat samarbejde. Det sker via Michael Widenius' firma Monty Program Ab.

Mysqls tidligere topchef Marten Mickos forlader også Sun. Det sker som konsekvens af, at stillingen af nedlagt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere