Myspace dropper harddiske til fordel for flash-drev

14. oktober 2009 kl. 13:142
Et komplet skift til solid-state-diske betyder lavere omkostninger, mindre strømforbrug, mindre behov for køling og bedre plads i serverrummet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det sociale website Myspace smider harddiskene i skraldespanden. Afløseren i serverrummet er flashdiske, og det giver mere plads i serverrummet, mindre behov for køling, energi og reducerer de overordnede omkostninger.

Myspace benyttede tidligere 2-unit racks med servere med ti til tolv direkte tilsluttede harddiske. De er nu erstattet af 1-unit servere med flash accelerator-kort fra Fusion-io. Det skriver The Register.

De nye drev benytter mindre end én procent af det strømforbrug, de tidligere drev spiste. Myspace forventer tillige, at de nye drev er mere driftssikre end de roterende forgængere.

»I de sidste 20 år har disk-storage ikke været på højde med andre fornyelser i it, og lige nu er vi på vendepunktet for en dramatisk forandring med flash-teknologi,« siger Richard Buckingham, som er teknisk chef i Myspace, til The Register.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
14. oktober 2009 kl. 13:39

Det er da forståeligt at de har udskiftet deres 2 unit racks, det kan man da stort set ikke bruge til noget ;)

I øvrigt er det da vidst på grund af deres faldende popularitet at de kan leve med mindre disk plads i forhold til de roterende diske.

2
15. oktober 2009 kl. 12:33

Så vidt jeg kan regne ud vil det tage en to TerraByte Harddisk ca. 100 år at bruge for så meget strøm som en en 2TB SSD koster.