Myndigheds-krav til Google: Android-brugere skal let kunne vælge søgemaskine

28. oktober 2021 kl. 10:021
Myndigheds-krav til Google: Android-brugere skal let kunne vælge søgemaskine
Illustration: Google Chrome.
Alle Android-enheder skal ifølge australske konkurrencemyndigheder forsynes med en »choice screen«, så forbrugeren selv letkan vælge søgemaskine. Det skal skærpe konkurrencen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den australske konkurrencemyndighed, Australian Competition and Consumer Commission (ACCC), vil inkorporere en såkaldt »choice screen« på alle Android-enheder, der skal gøre det muligt for forbrugeren selv at vælge sin foretrukne søgemaskine.

Eksempel på »choice screen«.

Det skriver ZDNet på baggrund af ACCC's seneste rapport om digitale tjenester.

»Choice screens kan give forbrugerne mulighed for at træffe et informeret valg om den søgemaskine, de bruger. Choice screens kan også medvirke til at mindske barrierer for ekspansion for konkurrenter til Google, som kan tilbyde forbrugerne flere muligheder for alternative søgemaskiner i spørgsmål som privatliv, og hvordan persondata indsamles og bruges,« siger formand i ACCC Rod Sims.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tidligere på måneden opfordrede søgemaskine-virksomheder som DuckDuckGo og Ecosia i en fælles pressemeddelelse EU til at gøre det nemmere for konkurrenter til Google at træde ind på markedet.

Rapporten viser, at Google i øjeblikket sider på 94 pct. af markedet for internetsøgninger, hvilket i høj grad skyldes, at Google Search er den forudindstillede søgemaskine i browserne Chrome og Safari. De to har en kombineret markedsandel på over 80 procent på stationære enheder og næsten 90 procent på mobile enheder.

Derudover viser rapporten, at 35 pct. af forbrugerne ikke ved, hvordan man ændrer standardbrowseren på deres mobile enheder eller er usikre på, om de ved, hvordan de kan gøre det. På stationære var det 20 procent af forbrugerne.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
29. oktober 2021 kl. 07:17

Microsoft og Google har fået at vide de skal åbne op, men jeg fatter ikke at vi kollektivt kan leve med de talrige måder Apple og særligt iOS fastsætter begrænsninger og hårdkoder Apples måde at gøre ting på.