Metadata skal gøre omdeling af digital post mere effektiv

Lars Frelle-Petersen
Foto: Agnete Schlichtkrull
Større brug af metadata til automatisk fordeling af digital post skal gøre det nemmere for den offentlige sektor at sammenkøre dataregistre.

Digitaliseringsstyrelsen arbejder i øjeblikket på at kunne løse myndigheders og virksomheders udfordringer med at få fordelt digital post. Målet er, at fordelingen skal foregå automatisk for fremtiden. Det skriver Lars Frelle-Petersen i en klumme på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside.

Ni myndigheder tester i øjeblikket i et 'testmaraton', hvordan for eksempel bilsynsindkaldelser og straffeattester kan omdeles hurtigere og nemmere ved større brug af opmærkning med metadata, så den digitale post kan fordeles automatisk.

Læs også: Ny it-arkitektur: Digital borgerservice skal nu være 'sammenhængende' - ligesom i 2007

Problemet er, at de mange grunddataregistre ikke har kunnet udveksle data, så for eksempel oplysninger om adresser og andet skal hentes i mange forskellige registre. I dag kræver det en del arbejde, når der skal arbejdes på tværs i den offentlige sektor.

»Data skal så vidt muligt kun indtastes én gang, og gode løsninger skal genbruges, så vi ikke spilder tid og penge,« skriver Lars Frelle-Petersen.

Målet er ‘en service som er effektiv, sammenhængende, transparent og målrettet den enkeltes behov’, tilføjer han.

Læs også: Nyt udspil til offentlig it-arkitektur: Vi gider ikke flere spaghetti-integrationer

Lars Frelle-Petersen mener, at grunddataprogrammet kan styrke brugen af samfundsdata.

»Her går vi med både livrem og seler, fordi grunddata er nogle af de vigtigste data, vi har for fx udbetaling af ydelser, udstedelsen af realkreditlån og offentlig sagsbehandling,« skriver direktøren.

Digitaliseringsstyrelsen regner med, at testen kommer til at tage et års tid.

Dataprogrammet kommer som et led i den nye fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, som netop er offentliggjort i Hvidbog om Fællesoffentlig Digital Arkitektur.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Niels Dybdahl

Hvis nu hver borger havde et id-nummer og der så var en offentligt styret database hvor alle borgeres adresser skulle stå, så ville der kun være et sted hvor det skal slås op. Det er måske det de har tænkt sig at implementere?
Eller kunne man forestille sig at det offentlige oprettede en digital postkasse for hver borger og så bare kunne sende den digitale post dertil?

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017