Myndigheder kulegraver Atea-kontrakter

12. juni 2015 kl. 08:311
Myndigheder kulegraver Atea-kontrakter
Illustration: Jesper Kildebogaard.
Mens regionerne og Statens It kulegraver myndighedernes kontrakter på it-området - og særligt aftaler med den mistænkte leverandør Atea - er sagen nu er så kompleks, at den overgår til bagmandspolitiet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Seks personer fra Region Sjælland og Rigspolitiet er varetægtsfængslede sigtede for at have modtaget bestikkelse fra to offentlige it-leverandører i form af rejser, hotelophold og forplejning i det, der nu kaldes danmarkshistoriens største bestikkelsessag.

Blandt de anklagede it-firmaer er den store offentlige leverandør Atea, som har en lang række øvrige aftaler på plads både i regionerne og med Statens It. Hos Danske Regioner forsikrer formand Bent Hansen (S), at hele it-området nu gennemgås ‘med en tættekam’.

Det skriver Politiken.

»Der er ingen tvivl om, at hele it-området hos regionerne bliver gennemgået med en tættekam i de her dage for at se, om der er noget, vi skal være ekstra opmærksomme på«, siger Bent Hansen til Politiken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han bekræfter ligeledes, at Atea har vundet udbud hos alle landets fem regioner. Omvendt understreger Atea selv, at ingen i ledelsen hos firmaet er under mistanke, og at der er tale om tidligere medarbejdere, dog ‘muligvis en nuværende’.

Statens It oplyser til Computerworld, at man har igangsat en kulegravning af alle kontrakter med Atea. Direktør Michael Ørnø anslår over for mediet, at styrelsen har indkøbt omkring 12.000 computere hos Atea over de seneste år.

Samtidig er sagens kompleksitet og omfang nu blevet så stor, at den videre efterforskning overgår fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til bagmandspolitiet.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
12. juni 2015 kl. 10:25

"Samtidig er sagens kompleksitet og omfang nu blevet så stor, at den videre efterforskning overgår fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til bagmandspolitiet."

Glædeligt - det der med, at institutioner undersøger sig selv, er ikke altid betryggende.

Men på baggrund af de senere års kæmpeskandaler - DAMD, CSC, DONG, Offentlighedsloven osv.osv. (listen er laaang) -, så kan jeg da frygte, at ikke engang bagmandspolitiet er tilstrækkeligt uafhængigt.

Der er simpelthen så kæmpe samfundsmæssige og private interesser på spil i disse sager, at jeg efterhånden frygter, at det er umuligt at få lavet virkeligt uafhængig efterforskning.