Myndighed: Hov, man kan da også bruge open source

Sikkerhedsstyrelsens portal sik.dk, der bl.a. vejleder vvs'ere og elektrikere, har skiftet it-platform og er nu open source-baseret. Først skulle det dog lige gå op for styrelsen, at Staten anbefaler et kig på open source.

Sikkerhedsstyrelsen har skiftet it-platformen på portalen sik.dk ud med en open source-platform.

Det er sket efter lang tids bøvl med den gamle portal-platform, der ifølge styrelsen var langsom, og som i øvrigt var på vej ud af produktkataloget hos den gamle leverandør. Og efter styrelsen fandt ud af, at Staten anbefaler et kig på open source-løsninger.

»Vi oplevede efter få års virke, at vores hjemmeside 'sandede til'. Det hele kørte langsommere og langsommere. Vi henvendte os til vores daværende it-leverandør for at få opgraderet vores system, men fik svaret, at det ikke var muligt. Man var ved at fase systemet ud; der ville ikke ske flere udviklinger her, men vi kunne købe et nyt,« udtaler kommunikationskonsulent Dorthe G. Rasmussen i en pressemeddelelse.

Jagten gik derfor ind på en erstatning til det gamle system. Dorthe G. Rasmussen deltog sammen med kolleger i et kursus, hvor hun for første gang blev præsenteret for begrebet open source. I det konkrete tilfælde var det i form af softwaren eZ Publish.

Derefter gik det op for Sikkerhedsstyrelsen, at Staten rent faktisk bakker op om at kigge nærmere på open source-løsninger.

»Vi fandt efterfølgende ud af, at Staten anbefaler sine forskellige organer at undersøge mulighederne for at arbejde med Open Source. Vi fik også gode brugerreferencer fra fagforeningen HK og Copenhagen Business School. Endelig fandt vi en uvildig rådgiver, som hjalp os med at forfatte en kravspecifikation, og så var vi nået til at sende opgaven i udbud med alle de dertil hørende formaliteter,« udtaler Dorthe G. Rasmussen.

Sikkerhedsstyrelsen endte med at investere i en open source-løsning fra Bellcom, som nu er i brug på portalen.

»Open Source giver os fremtid og udvikling på vores hjemmeside, som nu er handy og brugervenlig. Vi kan vælge Bellcom som fremtidig servicepartner eller tage en »henne om hjørnet« - eller klare det selv. Vi bestemmer. Jeg synes, vi gik friskt til opgaven med systemskiftet. Vi er jo en ret ung organisation, så vi er ikke belastet af et vi plejer-syndrom,« udtaler Dorthe G. Rasmussen.

Sikkerhedsstyrelsen er en del af Økonomi- og Erhvervsministeriet, og en af de primære kundegrupper er landets autoriserede vvs-montører og el-installatører. Siden indeholder informationer om gældende regler for håndværkernes arbejde.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Peter Stricker

Det var dog en vidunderlig historie om at Staten sparer skattekroner :-)

Det vil være naturligt at antage at dette er en afledt effekt af valget. Men artiklen nævner ikke dette, og det fremgår i hvert fald ikke at det har været blandt kriterierne for valget.

  • 0
  • 0
#3 Jacob Larsen

Jeg tvivler på at de har sparet noget i første omgang. Konsulenttimer er jo ikke ligefrem gratis, men da de alligevel skulle skifte, så er det nok heller ikke dyrere end andre løsninger i opstart. Fordelen kommer så når de kommer længere hen i forløbet. De har altid mulighed for at skifte leverandør uden at skulle til at punge ud i den størrelsesorden igen. Så anden omgang sparer skattekroner.

Sikkerhedsstyrelsen er dermed bedre beskyttet mod en dårlig leverandør og/eller en leverandør der går konkurs, hvilket jo er en reel risiko i disse tider.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere