Musikere til kamp mod ansigtsgenkendelse: Big Brother skal ikke bruges mod vores fans

11. september 2019 kl. 10:011
Musikere til kamp mod ansigtsgenkendelse: Big Brother skal ikke bruges mod vores fans
Illustration: dan.nikonov, BigStock.
Fans skal ikke være bange for at gå til festivaler eller koncerter. Derfor går musikere nu til kamp mod brugen af ansigtsgenkendelse.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En ny organisation forsøger at samle musikere til kamp mod brugen af ansigtsgenkendelse ved koncerter og festivaler. Organisationen støttes af en række prominente musikere, såsom Tom Morello, guitarist i det hedengangne rockband Rage Against The Machine.

»At bruge ansigtsgenkendelse som overvågning er en unik trussel. Det gør hverken tilskuere eller kunstnere sikre, men udsætter dem for invasiv overvågning, der endda har racistisk bias, hvilket uden tvivl vil ende med, at fans bliver generet, arresteret uden grund, udvist eller værre,« siger Evan Greer, der er director i organisationen Fight for the Future, på organisationens hjemmeside.

Evan Greer fortsætter:

»Vi forsøger at nå alle kunstnere, så de kan kæmpe for deres fans' grundlæggende rettigheder ved at sige fra over for brugen af Big Brother-lignende biometrisk overvågning af koncerter.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Organisationen har derfor lavet kampagnen Ban Facial Recognition at live shows. Fight for the Future er ifølge dem selv en organisation, der kæmper for, at mennesker har basale rettigheder både på internettet og i andre situationer, hvor der bruges teknologi.

Allerede en del opbakning

Der er allerede en del kunstnere, der støtter op om projektet. På Twitter har flere kunstnere vist deres foragt for brugen af ansigtsgenkendelse.

Remote video URL

Kampagnen er delvist rettet mod Ticketmaster, der ifølge Fight for the Future er begyndt at undersøge mulighederne i ansigtsgenkendelse til koncerter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Remote video URL

Det er ikke kun kunstnere, der er med på bølgen. Kampagnen har også givet arrangører mulighed for at støtte op om projektet, og en festival i Washington har på Twitter meldt ud, at de ikke vil benytte teknologien i fremtiden.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
12. september 2019 kl. 11:02

Jeg synes det er et rigtig godt initiativ.

Jeg er også samtidig bange for, at det kan blive ”tough”, vil jeg faktisk kalde det, at stå imod de store arrangører, så det er et meget nødvendigt tiltag, tror jeg. Jeg håber også på EU-lovgivning og restriktioner.

Det var en af mine første tanker, efter at det kom frem, at Brøndby IF har fået tilladelse til at bruge ansigtsgenkendelse på deres publikum til fodboldkampe, 13.06.19: https://www.dr.dk/nyheder/indland/forening-advarer-mod-ny-teknologi-paa-stadion-fans-boer-klageat næste potentielle område muligvis kunne blive koncerter og livemusik. (Mange mennesker samlet. Fordi ”sikkerhed”).

Ticketmaster, som, artiklen nævner, er i gang med at undersøge mulighederne, er en del af Live Nation, verdens største koncertarrangør, som bl.a. står bag den store Royal Arena i København.