Musikere til kamp mod ansigtsgenkendelse: Big Brother skal ikke bruges mod vores fans

Illustration: dan.nikonov, BigStock
Fans skal ikke være bange for at gå til festivaler eller koncerter. Derfor går musikere nu til kamp mod brugen af ansigtsgenkendelse.

En ny organisation forsøger at samle musikere til kamp mod brugen af ansigtsgenkendelse ved koncerter og festivaler. Organisationen støttes af en række prominente musikere, såsom Tom Morello, guitarist i det hedengangne rockband Rage Against The Machine.

»At bruge ansigtsgenkendelse som overvågning er en unik trussel. Det gør hverken tilskuere eller kunstnere sikre, men udsætter dem for invasiv overvågning, der endda har racistisk bias, hvilket uden tvivl vil ende med, at fans bliver generet, arresteret uden grund, udvist eller værre,« siger Evan Greer, der er director i organisationen Fight for the Future, på organisationens hjemmeside.

Evan Greer fortsætter:

»Vi forsøger at nå alle kunstnere, så de kan kæmpe for deres fans' grundlæggende rettigheder ved at sige fra over for brugen af Big Brother-lignende biometrisk overvågning af koncerter.«

Organisationen har derfor lavet kampagnen Ban Facial Recognition at live shows. Fight for the Future er ifølge dem selv en organisation, der kæmper for, at mennesker har basale rettigheder både på internettet og i andre situationer, hvor der bruges teknologi.

Allerede en del opbakning

Der er allerede en del kunstnere, der støtter op om projektet. På Twitter har flere kunstnere vist deres foragt for brugen af ansigtsgenkendelse.

Kampagnen er delvist rettet mod Ticketmaster, der ifølge Fight for the Future er begyndt at undersøge mulighederne i ansigtsgenkendelse til koncerter.

Det er ikke kun kunstnere, der er med på bølgen. Kampagnen har også givet arrangører mulighed for at støtte op om projektet, og en festival i Washington har på Twitter meldt ud, at de ikke vil benytte teknologien i fremtiden.

Læs også: EU brygger på regler mod masseovervågning med ansigtsgenkendelse

Læs også: Første GDPR-bøde i Sverige: Kameraovervågning af elever erklæret ulovlig

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Louise Klint

Jeg synes det er et rigtig godt initiativ.

Jeg er også samtidig bange for, at det kan blive ”tough”, vil jeg faktisk kalde det, at stå imod de store arrangører, så det er et meget nødvendigt tiltag, tror jeg. Jeg håber også på EU-lovgivning og restriktioner.

Det var en af mine første tanker, efter at det kom frem, at Brøndby IF har fået tilladelse til at bruge ansigtsgenkendelse på deres publikum til fodboldkampe, 13.06.19: https://www.dr.dk/nyheder/indland/forening-advarer-mod-ny-teknologi-paa-... at næste potentielle område muligvis kunne blive koncerter og livemusik. (Mange mennesker samlet. Fordi ”sikkerhed”).

Ticketmaster, som, artiklen nævner, er i gang med at undersøge mulighederne, er en del af Live Nation, verdens største koncertarrangør, som bl.a. står bag den store Royal Arena i København.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere