München fortsætter ti års open source-politik: Har sparet 82 millioner kroner
Over 11 millioner euro – 82 millioner kroner – har München kommune sparet på at skifte Microsoft-produkter ud med Linux og LibreOffice de sidste ti år. Nu fortsætter byen med at udbygge open source-platformen for de 15.000 pc-brugere.
E-mail, kalender og en række samarbejdsværktøjer skal nemlig fremover køres med Kolab, et open source-produkt, der oprindeligt blev udviklet af den tyske myndighed for it-sikkerhed. Det skriver The Register.
Softwaren skal rulles ud over de næste fire år, hvor Kolab-pakken erstatter et gammelt Sun-produkt.
München har gjort sig internationalt bemærket ved for ti år siden at beslutte at erstatte Windows NT 4.0 med Linux og MS Office med OpenOffice, der siden er blevet omdøbt til LibreOffice. Målet var at få 80 procent af de omkring 15.500 pc-arbejdsplader væk fra betalingssoftware, men da migrationsprojektet efter ti år kunne erklæres for afsluttet, i december 2013, var man nået helt op på 14.800 af de 15.500 computere.
Ifølge The Register fik byens udmelding dengang selveste Steve Ballmer til at afbryde en skiferie for at tage til München og forsøge at overtale byen til at holde fast i Microsoft.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.