Multimedieskatten koster en halv milliard om året i tabt arbejdstid

Ifølge IT-Branchen koster det samfundet en halv milliard kroner om året, at færre danskere har mulighed for at arbejde hjemme.

Multimedieskatten har fået færre til at have en hjemmearbejdsplads, og det koster samfundet dyrt, mener brancheforeningen IT-Branchen, som har protesteret mod skatten på it-udstyr, siden den blev indført i 2009.

Ifølge IT-Branchen er der ifølge Danmarks Statistik blevet 63.000 færre danskere, som har en hjemmearbejdsplads siden 2009, og det skyldes hovedsageligt multimedieskatten, mener foreningen.

Hvis de 63.000 danskere ville have arbejdet blot en halv time ekstra om ugen hjemmefra ved at have adgang til eksempelvis e-mail eller mobiltelefon fra deres arbejdsplads, så ville samfundet have fået skabt værdi svarende til en halv milliard kroner om året.

Det vurderer IT-Branchen ud fra, at en gennemsnitlig dansk arbejdstime er 389 kroner værd. Hvis man regner med 47 arbejdsuger om året, giver det ifølge IT-Branchen en tabt omsætning på 575 millioner kroner på et år.

»Multimedieskatten er en skat direkte på fleksible og produktive medarbejdere. Den er det sidste, Danmark har brug for. Den kan ikke afskaffes hurtigt nok,« udtaler direktør for IT-Branchen Morten Bangsgaard ifølge en pressemeddelelse.

Multimedieskatten indebærer, at medarbejdere, som får stillet bærbar pc, mobiltelefon eller internetforbindelse til rådighed af deres arbejdsgiver, beskattes af op til 3.000 kroner om året.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Thomas Kratz

Hvor jeg arbejder har der aldrig været andet end mobiltelefoner. Dette besværliggør unægteligt en omgåelse af multimedieskatten.

Flere af os var rigtigt sure over denne multimedieskat, og var ved at undersøge hvordan den kunne undgås, da vi af ledelsen fik at vide, at det kan vi ikke. Det forventes kort og godt en vis fleksibilitet, og at man ved bestemte lejligheder kan træffes uden for kontortid.

Man har så forsøgt at kompensere medarbejderne på anden vis, men det har ikke kunnet opveje den ekstra skat.

 • 2
 • 0
#4 Thomas Kratz

Jeg kunne ikke være mere enig! Det har altid været svært for mig at se hvad ulempen er ved folk arbejder hjemme. Det giver øget fleksibilitet og mindre belastning.

Det er mig en gåde hvorfor virksomheder og medarbejdere skal straffes for at være fleksible, snarere end det modsatte? Igen, ikke lige frem noget der øger Danmarks konkurrencedygtighed!

 • 0
 • 0
#6 Michael Jensen

Når politikerne kun interessere sig for den ene "kasse" de nu tilfældigvis sidder på, så er det let nok at se at en given ordning giver overskud. Men det vil da være dejligt hvis de faktisk kiggede på det samlede resultat af en forslået ordning, tænk hvor mange penge samfundet kunne spare.

 • 0
 • 0
#7 Nils Bøjden

Færre nye biler, mindre benzinforbrug = bedre betalingsbalance

Vores problem er ikke betalingsbalancen. Vi har et kæmpe overskud. Faktisk så stort at det giver problemer.

Derimod betyder mindre kørsel = mindre energi forbrug = mindre skatteopkrævning. Og det er et problem.

Vores skattesystem er baseret på at succes kriterier er faktuelle ting som et provenu og ikke abstrakte ting som mindre energi forbrug, mindre forurening og mindre slitage på vejene.

For øvrigt har den mindre trafik en morsom sideeffekt, nemlig at da vores BNP falder men ulandsbistanden er krone baseret, kommer vi tættere på S-SF-R-EK forventninge til 1% af BNP i ulandsbistand.

 • 0
 • 1
#9 Deleted User

Jeg mener da ellers at meget af valgkampen gik på, hvad i alverden vi stiller op med den store statsgæld og den dalende vækst og udsigterne til sultne år -- med bibelcitater fra Søren Pind og alt muligt.

Men nåhja, Fogh slap også afsted med at sige at "det går godt i Danmark".

 • 1
 • 0
#10 Nils Bøjden

Jeg mener da ellers at meget af valgkampen gik på, hvad i alverden vi stiller op med den store statsgæld

Jeg talte ikke om statens finanser, men om betalingsbalancen. Ved et stor overskud på betalingsbalancen vil de normale kapitalistiske modeller sige at hvis vi har et stort overskud på betalingsbalancen, vil kronen stige i værdi, således at danske varer bliver dyrere , altså at bytteforholdet bliver bedre set med danske øjne.

Ikke just nogen ideel situation nu i Danmark hvor det indenlandske forbrug ikke rigtigt kan komme i gang, en ny regering proklamer flere skatter (betalingsring, aktieavance, pensionsopsparinger, millionærskat osv) hvilket yderligere reducerer det indenlandske forbrug.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere