Multimedieskatten koster en halv milliard om året i tabt arbejdstid

20. september 2011 kl. 10:0410
Ifølge IT-Branchen koster det samfundet en halv milliard kroner om året, at færre danskere har mulighed for at arbejde hjemme.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Multimedieskatten har fået færre til at have en hjemmearbejdsplads, og det koster samfundet dyrt, mener brancheforeningen IT-Branchen, som har protesteret mod skatten på it-udstyr, siden den blev indført i 2009.

Ifølge IT-Branchen er der ifølge Danmarks Statistik blevet 63.000 færre danskere, som har en hjemmearbejdsplads siden 2009, og det skyldes hovedsageligt multimedieskatten, mener foreningen.

Hvis de 63.000 danskere ville have arbejdet blot en halv time ekstra om ugen hjemmefra ved at have adgang til eksempelvis e-mail eller mobiltelefon fra deres arbejdsplads, så ville samfundet have fået skabt værdi svarende til en halv milliard kroner om året.

Det vurderer IT-Branchen ud fra, at en gennemsnitlig dansk arbejdstime er 389 kroner værd. Hvis man regner med 47 arbejdsuger om året, giver det ifølge IT-Branchen en tabt omsætning på 575 millioner kroner på et år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Multimedieskatten er en skat direkte på fleksible og produktive medarbejdere. Den er det sidste, Danmark har brug for. Den kan ikke afskaffes hurtigt nok,« udtaler direktør for IT-Branchen Morten Bangsgaard ifølge en pressemeddelelse.

Multimedieskatten indebærer, at medarbejdere, som får stillet bærbar pc, mobiltelefon eller internetforbindelse til rådighed af deres arbejdsgiver, beskattes af op til 3.000 kroner om året.

10 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
21. september 2011 kl. 02:22

Jeg mener da ellers at meget af valgkampen gik på, hvad i alverden vi stiller op med den store statsgæld og den dalende vækst og udsigterne til sultne år -- med bibelcitater fra Søren Pind og alt muligt.

Men nåhja, Fogh slap også afsted med at sige at "det går godt i Danmark".

10
21. september 2011 kl. 07:14

Jeg mener da ellers at meget af valgkampen gik på, hvad i alverden vi stiller op med den store statsgæld

Jeg talte ikke om statens finanser, men om betalingsbalancen. Ved et stor overskud på betalingsbalancen vil de normale kapitalistiske modeller sige at hvis vi har et stort overskud på betalingsbalancen, vil kronen stige i værdi, således at danske varer bliver dyrere , altså at bytteforholdet bliver bedre set med danske øjne.

Ikke just nogen ideel situation nu i Danmark hvor det indenlandske forbrug ikke rigtigt kan komme i gang, en ny regering proklamer flere skatter (betalingsring, aktieavance, pensionsopsparinger, millionærskat osv) hvilket yderligere reducerer det indenlandske forbrug.

4
20. september 2011 kl. 13:16

Jeg kunne ikke være mere enig! Det har altid været svært for mig at se hvad ulempen er ved folk arbejder hjemme. Det giver øget fleksibilitet og mindre belastning.

Det er mig en gåde hvorfor virksomheder og medarbejdere skal straffes for at være fleksible, snarere end det modsatte? Igen, ikke lige frem noget der øger Danmarks konkurrencedygtighed!

5
20. september 2011 kl. 17:15

Man skal vist være politiker for ikke at kunne se dumheden i ordningen helt fra start.

6
20. september 2011 kl. 17:59

Når politikerne kun interessere sig for den ene "kasse" de nu tilfældigvis sidder på, så er det let nok at se at en given ordning giver overskud. Men det vil da være dejligt hvis de faktisk kiggede på det samlede resultat af en forslået ordning, tænk hvor mange penge samfundet kunne spare.

3
20. september 2011 kl. 12:34

Husk også, at jo flere, der arbejder hjemmefra fx. blot en dag om ugen, jo mindre forurening og jo færre investeringer i infrastruktur i form af veje og togskinner er der brug for. Færre nye biler, mindre benzinforbrug = bedre betalingsbalance.

7
20. september 2011 kl. 19:17

Færre nye biler, mindre benzinforbrug = bedre betalingsbalance

Vores problem er ikke betalingsbalancen. Vi har et kæmpe overskud. Faktisk så stort at det giver problemer.

Derimod betyder mindre kørsel = mindre energi forbrug = mindre skatteopkrævning. Og det er et problem.

Vores skattesystem er baseret på at succes kriterier er faktuelle ting som et provenu og ikke abstrakte ting som mindre energi forbrug, mindre forurening og mindre slitage på vejene.

For øvrigt har den mindre trafik en morsom sideeffekt, nemlig at da vores BNP falder men ulandsbistanden er krone baseret, kommer vi tættere på S-SF-R-EK forventninge til 1% af BNP i ulandsbistand.

8
20. september 2011 kl. 20:17

Vores problem er ikke betalingsbalancen. Vi har et kæmpe overskud. Faktisk så stort at det giver problemer.

Jep, det er derfor Norge og Saudi-Arabien har så enorme økonomiske problemer pga alle oliepengene, der kommer ind fra udlandet ;)

2
20. september 2011 kl. 11:51

Hvor jeg arbejder har der aldrig været andet end mobiltelefoner. Dette besværliggør unægteligt en omgåelse af multimedieskatten.

Flere af os var rigtigt sure over denne multimedieskat, og var ved at undersøge hvordan den kunne undgås, da vi af ledelsen fik at vide, at det kan vi ikke. Det forventes kort og godt en vis fleksibilitet, og at man ved bestemte lejligheder kan træffes uden for kontortid.

Man har så forsøgt at kompensere medarbejderne på anden vis, men det har ikke kunnet opveje den ekstra skat.