Multimedieskatten forsvinder fra 2012

Den omstridte skat på hjemmearbejdspladser og mobiltelefoner bliver afskaffet i løbet af 2012 og 2013.

Multimedieskatten bliver begravet, når den nye regering træder til. Den særlige skat på it-udstyr og teleydelser forsvinder som en del af S-R-SF-regeringsgrundlaget. Det skriver Avisen.dk.

I stedet vil regeringen angiveligt hente indtægterne fra øgede afgifter på cigaretter, alkohol og usunde fødevarer.

De Radikales Morten Østergaard, som er blevet udnævnt til ny videnskabsminister, talte allerede før valget om at afskaffe multimedieskatten, og det er altså angiveligt et punkt, som partiet har fået med i regeringsgrundlaget.

Multimedieskatten er blevet kritiseret for blandt andet at have reduceret antallet af hjemmearbejdspladser med cirka 60.000, fordi medarbejderne ønskede at slippe for skatten.

Multimedieskatten dækker blandt andet mobiltelefoner, teleabonnementer og bredbåndsforbindelser, bærbare pc'er og andet it-udstyr, som stilles til rådighed af arbejdsgiveren. I dag beskattes medarbejderne af 3.000 kroner årligt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Morten Borg

Lidt godt kom der trods alt ud af den nye regering. Ser ud til at radikale er kommet godt igennem med deres krav.

Nu mangler vi selvfølgelig lige at se hvilken afgift der skal kompensere for det...

 • 0
 • 1
#4 Finn Thøgersen

Fin ide, Multimedieskatten har ikke givet andet end problemer, så fint den forsvinder. MEN så bør bruttotræksordningen selvfølgelig også væk. Det er alligevel ikke andet end bloktilskud til ATEA og andre "sidegadeforhandlere". Og kors hvor har det trukket ADSL/fiber markedet skævt ...

 • 3
 • 0
#5 Jens Dalsgaard Nielsen

helt enig med med bruttoordninger, sygeforsikring, papegøje/gulplader biler og gråzone billeasing, skattebegunstigede medarbejderaktier, fitness osv osv. Gad vide om de så ikke får mulighed for at sænke skatten for alle så det ikke som idag er ens arbejdsgiver der reelt bestemmer skatten... Så bliver det meget nemt at betale ved kasse 1 og der kan måske endda spares på de stillinger der idag holder styr på et kompliceret system. De kan bruge deres tid på at inddrive de 40 mia folk skylder i skat.

... det har altid undret mig at en såkaldt liberal regering lavede den slags regler...

 • 3
 • 0
#7 Michael Thomsen

For selvstændige (især enkelmandsvirksomheder) har multimedieskatten været en kærkommen forenkling af beskatningen af "fri telefon", "privat brug af pc" etc.

Jeg håber derfor, at de i det mindste beholder noget ala multimedieskatten for selvstændige.

Men bortset fra det: Alle dem, som har fået PC/ipad/telefon de sidste par år, hvordan skal de så beskattes af deres udstyr fremover? Det er jo købt mere eller mindre skattefrit, men det bliver måske den rene gavebod ligesom den skattefri efterlønsudbetaling?

 • 0
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere