Multimedieskat består alligevel - i beskåret udgave

Frivillige holdes uden for den multimedieskat, som regeringen vil indføre. Grundlaget for beskatning bliver 3000 kroner i stedet for 5000 kroner om året.

Der skal betales skat af 3000 kroner årligt, hvis arbejdsgiveren betaler for computer, internet og telefon.

Regeringspartierne og Dansk Folkeparti, er blevet enige om den model, erfarer Ritzau. Hidtil har forslaget været et beskatningsgrundlag på 5000 kroner.

Frivillige, som for eksempel arbejder i idrætsklubber, skal dog ikke betale skat af det udstyr, som de får stillet til rådighed.

Detaljerne af aftalen er på vej fra Skatteministeriet. Den såkaldte multimedieskat er en del af skattereformen. Den er udskældt for at virke direkte imod hensigten om at gøre Danmark bedre teknologisk udrustet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Vagn Hansen

meningen med multimedieskatten var vel at de højtlønnede skulle betale en del af gildet. Det var da også rimeligt, da de for de flestes vedkommende kunne gå til deres arbejdsgiver og bede ham betalet hele gildet, d.v.s fastnet, internet, computer og mobiltelefoni for hele familien med 5 børn. Disse højtlønnede ville opnå en helt klar fordel af denne løsning, under forudsætning af at virksomheden spillede med.(lidt lavere løn og alt it betalt via firmaet.) Desværre ramte multimedieskatten også hjæmmehjælperen med sin håndholdte pc, som nu også skulle betale skat af 5000 kr. Det var jo ikke meningen, men hele balancen er blevet rykket. Hun kan jo ikke få kommunen til at betale for alt sin forbrug, telefon, mobil, internet og computer, så hun bliver snydt. Derfor oplever vi igen, at de højtuddannede skorer kagen og nu praktisk talt får alt multimedie gratis Jeg synes det er pinligt. 80% af danskerne har en regning for telefon, mobiltelefon, internet, tv og computer på over 5000 kr/pr år i rede beskattede kroner. Hvorfor skal de udvalgte så slippe med skatteværdien af 3000 kr. Specielet når det drejer sig om de absolut rigeste i samfundet.

med venlig hilsen

vagn hansen

  • 0
  • 0
#3 Vagn Hansen

kære Per Erik Rønne. Synes du ikke det er urimelig, at nogle kan få betalt alt multimedie til hele familien inklusive børn, mens andre (sygehjælperne) kun får en lille del betalt. pris for max adgang max 1700 kr. Da tv-licens også udløses via multimedie, kan den rige familie vel også få tv.licens betalt via firmaaftale. Du synes måske det er rimeligt, men jeg synes, at det er urimeligt. Jeg synes bestemt ikke at hjemmehjælpere skal beskattes af en håndholdt computer til arbejdsbrug. Samtaler kan jo kontrolleres af arbejdsgiveren,(kommunen). Jeg synes bestemt at direktør Nielsen skal betale for alle de multimediefaciliteter, som firmaet giver ham mulighed for at bruge privat. Hans hustrus og børns internetadgang inkl fastnet og mobiladgang inkl hans eget privatforbrug bør selvfølgelig beskattes med mindre at han kan dokumentere at han privat har et privatforbrug svarende til beskatningen. Vi skal da heller ikke, bare fordi vi har et firma kunne frætrække et bilag med 20 snapse og 5 store øl samt enkelte stykker smørrbrød. Det kan vi jo heller ikke længere. Kun 25% er fradragsberettiget. Men det gælder jo ikke i det offentlige, da de ikke betaler skat, så her er der fuld fradragsret.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere