Multimedieskat: Ægtepar får 840 kroner i rabat næste år

Den nye finanslov for 2011 indeholder en lempelse af den omstridte multimedieskat. Fra næste år vil husstande med to topskatteydere spare 840 kroner om året.

Mandag aften blev Regeringen, Dansk Folkeparti og kristendemokraten Per Ørum Jørgensen enige om finansloven for 2011, der blandt andet fører en lempelse af den stærkt omdiskuterede multimedieskat.

Multimedieskatten blev indført i januar 2010 som en skat på 3.000 kroner om året på pc, bredbånd, mobiltelefon og andre elektroniske enheder, arbejdsgiveren stiller frit til rådighed derhjemme for medarbejderen.

Men fra næste år lempes skatten således, at der gives rabat til husstande med to ægtefæller, der begge får multimedier betalt af arbejdsgiveren.

Hvis begge ægtefæller rammes af multimedieskatten, får hver ægtefælle 25 procent i rabat.

»Hvis begge ægtefæller er topskatteydere, er besparelsen cirka 840 kroner om året,« lyder det i et resumé af finansloven for 2011.

Siden indførelsen i begyndelsen af året er multimedieskatten blevet udsat for heftig kritik fra flere sider, blandt andet fra politikere og brancheorganisationer.

Skatten er især blevet kritiseret for at være med til at hæmme medarbejdernes mobilitet, fordi den har fået mange til at droppe det arbejdsgiverbetalte hardware på hjemmearbejdspladsen

Læs også: Multimedieskatten får 50.000 til at skrotte hjemmearbejdspladsen

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) er tilfreds med finansloven for 2011 som helhed.

»Den aftale, vi har lavet, lever op til vores økonomiske politik og fortsætter aftalen om genopretningspakken fra foråret«, siger finansministeren til Ritzau.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (17)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Thomas Jensen

En direkte konsekvens af den slags lovsjusk vil nok desværre endnu en gang medføre endnu et nøk i den snigende tendens til ægte politikerlede.

Hos os kalder vi den slags for if-løkker og rejser alle flag for tiltrængt refactorization.

/tj

 • 0
 • 0
#3 Deleted User

Jeg føler mig efterhånden noget jagtet, værende single... Ikke nok med at jeg selv skal stå for alle de gængse udgifter (Husleje, madindkøb uden mængderabat osv) så skal jeg også betale mindst dobbelt så meget i tvungen licens som samboende, og nu også 420 kroner mere i IT-afviklingsskat.

 • 0
 • 0
#4 Thomas Watts

Ja der er 840,- p.a. da VIRKELIG noget der rykker :D

Når man er to der rager rundt i topskatten, står man sgu altid lige og mangler de 70,- om måneden...

Christ - lad os nu få noget ordentlig politik med visioner for landet og dets erhvervsmæssige udvikling istedet for det her elendige signalhalløj

 • 0
 • 0
#5 Martin Jakobsen

Har det på samme måde, man får lov til at betale ved kasse 1, uden at have nogle fradrag eller tilskud. Ikke fordi jeg føler at jeg har brug eller krav på nogen, men når man skal høre på folk tude over at nu kan de ikke tilskud nok længere til det ene og andet så bliver man lidt træt af at bare være skaffedyr. :)

 • 0
 • 0
#6 Rune Broberg

Jeg kan i alt fald bare tilslutte mig hvad der er sagt indtil videre;

1) Øget, unødig skattekompleksitet 2) Skævt skattetryk på singler (det kan jo så være en bevidst politik, hvis man gerne vil have flere til at avle ...) 3) En skat der afvikler vores IT-samfund.

Men det er måske værd at overveje, at oppositionens forslag er, at man i stedet skal til at tælle hvor mange multimedie-goder man får af sin arbejdsgiver... heller ikke just den bedste løsning.

 • 0
 • 0
#7 Kasper Birch Olsen

Det er ikke kun singler. Min hustru betaler ikke multimedieskat, så jeg får ingen rabat. Rabatten gælder kun hvis hun også begynder at slæbe it-udstyr med hjem. Så jeg får ingen rabat.

Og hvad med skattefradrag for it-udstyr? Rabatten trækkes vel ikke for det fradrag man kan få ved at købe grej gennem arbejdet. Det er en lappeløsning.

 • 0
 • 0
#8 Nicholas Colding

Det er nogle virkelige underlige beskatninger vi har! Hvis skatten blev indført som en slags beskatning af ansættelsesgoder, har man så mindre gavn af en feks. mobiltelefon, fordi man er i et registreret parforhold!?

Nu skal jeg jo skrive pænt og ikke kalde vores politikere for tumper - er det ok hvis jeg kalder dem for særlinge?

 • 0
 • 0
#12 Peter Larsen

Altså den dikussion er langt ude. Det er betydeligt dyrere at have en kone end blot være single. Hvis I singler tror andet er der noget I har misforstået helt og aldeles. Herudover har I fordelen af at kunne bestemme selv - det har vi andre efterhånden helt glemt hvordan man gør....

 • 0
 • 0
#15 Morten Borg

Det her er politik i en nøddeskal - i stedet for at løse problemet indfører man endnu et hack der ikke giver mening blot for at blive enige.

Derudover ser jeg slet ikke logikken. Hvorfor skal ægtefæller have rabat? De burde tværtimod betale mere.

I forvejen er det væsentligt dyrere at være enlig: Én til at betale husleje, en til at betale licens etc. etc. Hvis der endelig skulle være en rabat, hvilket jeg er modstander af, burde gå til dem der bor alene. Det er også dem der kommer til at betale fx hele internetforbindelsen selv frem for at kunne dele regningen.

 • 0
 • 0
#18 Rene Lauridsen

tja det er nok en lille nedjustering af multiemedie skatten for at behage de uvaskede masser, men i realiteten skaber den nok bare endnu mere administration. Det vigtigste for vores kære stat er nok bare at de har fået lov til at skabe endnu en skrue de kan dreje på. Man behøver ikke at betragte dansk politik ret længe for at indse der ingen rød tråd er i noget som helst i det de beslutter. Det eneste der betyder noget er om de kan behage et flertal og få lov til forsat at bestemme, uanset om det er i landets interresse

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere