Multimedieskat: Ægtepar får 840 kroner i rabat næste år

9. november 2010 kl. 08:5516
Den nye finanslov for 2011 indeholder en lempelse af den omstridte multimedieskat. Fra næste år vil husstande med to topskatteydere spare 840 kroner om året.
Artiklen er ældre end 30 dage

Mandag aften blev Regeringen, Dansk Folkeparti og kristendemokraten Per Ørum Jørgensen enige om finansloven for 2011, der blandt andet fører en lempelse af den stærkt omdiskuterede multimedieskat.

Multimedieskatten blev indført i januar 2010 som en skat på 3.000 kroner om året på pc, bredbånd, mobiltelefon og andre elektroniske enheder, arbejdsgiveren stiller frit til rådighed derhjemme for medarbejderen.

Men fra næste år lempes skatten således, at der gives rabat til husstande med to ægtefæller, der begge får multimedier betalt af arbejdsgiveren.

Hvis begge ægtefæller rammes af multimedieskatten, får hver ægtefælle 25 procent i rabat.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Hvis begge ægtefæller er topskatteydere, er besparelsen cirka 840 kroner om året,« lyder det i et resumé af finansloven for 2011.

Siden indførelsen i begyndelsen af året er multimedieskatten blevet udsat for heftig kritik fra flere sider, blandt andet fra politikere og brancheorganisationer.

Skatten er især blevet kritiseret for at være med til at hæmme medarbejdernes mobilitet, fordi den har fået mange til at droppe det arbejdsgiverbetalte hardware på hjemmearbejdspladsen

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) er tilfreds med finansloven for 2011 som helhed.

»Den aftale, vi har lavet, lever op til vores økonomiske politik og fortsætter aftalen om genopretningspakken fra foråret«, siger finansministeren til Ritzau.

16 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
9. november 2010 kl. 09:28

Det medfører sandsynligvis endnu mere administration, et par topskatteydere vil bruge 840 kr på et par flasker rødvin mere, og alene historien her vil få en bunke misundelsesramte DF-vælgere til at beslutte sig for at stemme på Helle.

Visionløst, småligt, ubrugeligt.

2
9. november 2010 kl. 09:33

En direkte konsekvens af den slags lovsjusk vil nok desværre endnu en gang medføre endnu et nøk i den snigende tendens til ægte politikerlede.

Hos os kalder vi den slags for if-løkker og rejser alle flag for tiltrængt refactorization.

/tj