Multimedieprogrammer er de værste sikkerhedssyndere

Illustration: leowolfert/Bigstock
Sikkerhedsfirmaet Secunia har opgjort de største trusler mod danskernes it-sikkerhed. Konklusionen: Husk at opdatere Quicktime!

Multimedieprogrammer, der ikke er opdateret, er det største hul i it-sikkerheden hos de danske computerbrugere. Det fremgår af en ny rapport fra sikkerhedsfirmaet Secunia.

Secunia udsender en status over danskernes it-sikkerhed en gang i kvartalet, og i det første kvartal af 2014 har video- og musikafspillere altså udgjort den største sikkerhedsrisiko.

»Lige nu er det bl.a. kendte multimedieprogrammer, der er med til at gøre danske computere usikre. På Secunias top-10-liste over de mest udbredte sårbare programmer i første kvartal af 2014 finder vi blandt andet Apple QuickTime, VLC Media Player, Apple iTunes, Google Picasa og Adobe Shockwave Player,« skriver Secunia.

Også Java, der bruges til blandt andet NemID, figurerer på listen.

Secunia anslår, at omkring 11 procent af de danske computerbrugere benytter et ikke-patchet operativsystem som eksempelvis WinXP, og ifølge Head of Research Kasper Lindgaard er det et stort problem.

»Der skal bare én sårbarhed til, som ikke er patchet, for at din computer er i farezonen. Det er derfor vigtigt, at man sørger for at få installeret alle sikkerhedsopdateringer, så snart de er klar fra leverandørerne,« udtaler Kasper Lindgaard

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere