Mugshot-hjemmesider blackmailer amerikanske borgere: Aktivist tager kampen op

5 kommentarer.  Hop til debatten
Mughshot af amerikanske borgere ligger frit tilgængeligt på nettet, og for at få sit billede fjernet skal en borger betale op til flere hundrede dollars. Nu tager internetaktivist Paolo Cirio kampen op mod siderne.
10. juni 2016 kl. 13:11
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Mere end 10 millioner forbryderbilleder af amerikanske ansigter ligger spredt på siderne Mugshot.com, Jailbase.us, JustMugshots.com og flere til.

At få fjernet et billede inden den vigtige date eller jobsamtale kan koste flere hundrede dollars, skriver mediet TechMic. Det gør siderne til god forretning, for ofret har ikke alternative muligheder.

»Du kan faktisk ikke gøre noget,« siger internetaktivist Paolo Cirio til TechMic.

»Google hjælper dig ikke, lovgivningen hjælper dig ikke. Du kan betale, men når du har betalt, dukker de op et andet sted. Du er på den ligegyldigt hvad.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Danmark behøver man ikke at frygte mugshot-sider, da EU-borgere kan skrive til Google og bede om at få fjernet mugshots, da de er beskyttet under ’retten til at blive glemt’. Den ret har amerikanere ikke.

Aktivist stjæler mugshot-trafik

For at komme sidernes blackmailing til livs har Paolo Cirio derfor selv oprettet en mugshot-side for at komme bag fjendens linjer, stjæle deres trafik og ødelægge forretningen. Et projekt, han har givet navnet Obscurity, og som bygger på falske matches af mugshots og identiteter.

Herefter er kunsten at få Obscurity så højt op i Google søgningerne som muligt. Ifølge Paolo Cirio er en anden mungshot-side ved navn BustedMugshots.us været nødt til at lukke, efter Obscurity begyndte.

Mugshot-siderne bruger ellers kneb og tricks, der får dem højere op i Google søgningerne.

»Gennem årene har vi foretaget forbedringer i vores algoritmer for at adressere disse problemer på en konstant måde,« skriver en talsperson fra Google til TechMich.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
13. juni 2016 kl. 10:57

Så hvis man ender på sådan en side skal man bede om at få fjernet sit navn fuldstændig fra Google's kartoteker?

Nej. Du kan læse mere om hvordan The Right to Be Forgotten fungerer her:

https://support.google.com/legal/contact/lr_eudpa?product=websearch

Glemt på google, men billedet er stadig på siderne, kan stadig findes på andre søgemaskiner

Bing og andre søgemaskiner er via lovgivning forpligtet til at tilbyde samme mulighed:

https://www.bing.com/webmaster/tools/eu-privacy-request

4
12. juni 2016 kl. 11:22

"I Danmark behøver man ikke at frygte mugshot-sider, da EU-borgere kan skrive til Google og bede om at få fjernet mugshots, da de er beskyttet under ’retten til at blive glemt’. Den ret har amerikanere ikke."

Glemt på google, men billedet er stadig på siderne, kan stadig findes på andre søgemaskiner, og på sidernes egne søgefunktioner, så jeg kan ikke se hvordan dette skulle fjerne frygten.

3
10. juni 2016 kl. 21:06

Blackmailer, ligefrem? Hvad blev der af det danske ord "afpresser"?

Jeg synes desværre der er en omsiggribende tendens her på V2 til ikke at oversætte (selv helt almindelige) engelske ord. Skyldes det journalisternes manglende danskkundskaber eller er det redaktionens officielle linje?

2
10. juni 2016 kl. 18:44

Hvis man kan få en eller flere arbejdsgivere tilat skrive under på at det er på grund af at ens billede er på et af disse sider at man ikke har fået jobbet, så burde man vel kunne hive hjemmeside ejerne i retten med henblik på en erstatningen, det må vel siges at være et forslag, specielt når man tænker på at hvis de taber i et gruppesøgsmål og skal betale et 3 cifret million beløb til ofrene.

1
10. juni 2016 kl. 13:46

"I Danmark behøver man ikke at frygte mugshot-sider, da EU-borgere kan skrive til Google og bede om at få fjernet mugshots, da de er beskyttet under ’retten til at blive glemt’. Den ret har amerikanere ikke."

Så hvis man ender på sådan en side skal man bede om at få fjernet sit navn fuldstændig fra Google's kartoteker? Jeg håber da ikke man driver en en-mands virksomhed eller benytter sit navn som "brand" så...