Mt. Gox-direktør beskyldt for tyveri af forsvundne bitcoins

10. marts 2014 kl. 09:582
Hackere har offentliggjort interne dokumenter fra den kollapsede bitcoinbørs Mt. Gox, som angiveligt viser, at folkene bag Mt. Gox selv har stukket bitcoins til side.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En tæt tåge af mystik omgærder bitcoinbanken Mt. Gox, som de seneste uger er gået i betalingsstandsning, ifølge ejerne, fordi hackere har stjålet bitcoins for milliarder af kroner fra de digitale bankbokse.

Men der har været meget lidt kommunikation fra direktøren, Mark Karpeles, og hans folk, og nu slår andre hackere igen med beskyldninger om, at de selv har været involveret i, hvad der så må være et af historiens største digitale bankkup.

Ifølge erhvervsavisen Forbes overtog hackere både Mark Karpeles’ personlige blog og hans konto på tjenesten Reddit, hvor de offentliggjorde en stribe interne dokumenter fra Mt. Gox.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandt de 716 megabyte data var der et Excel-regneark med handler på Mt. Gox, en liste over firmaets indeståender i forskellige valutaer og dokumenter fra Mt. Gox' administrationssystem. Desuden har hackerne lagt Mark Karpeles’ private adresser og hans personlige cv online.

Præcis hvad dokumenterne beviser, er ikke helt klart, ligesom deres ægthed ikke er bekræftet. Men hackerne mener at kunne vise, at Mark Karpeles har stukket i hvert fald nogle af de mange mistede bitcoins til side til sig selv. Den faldne Mt. Gox-direktør har ikke reageret på Forbes’ henvendelser.

I et bitcoinforum kunne man omtrent samtidigt få mulighed for at købe andre interne Mt. Gox-dokumenter, nemlig oplysninger om samtlige brugere, inklusive scan af deres pas. Opslaget blev dog hurtigt slettet igen af forummets moderatorer. Ifølge salgsteksten ønskede hackerne at få nogle af de tabte penge efter Mt. Gox-kollapset tilbage på den måde. Igen er det dog ikke bekræftet, om der rent faktisk var de oplysninger til salg, som de hævdede, eller om det var et fupnummer.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
10. marts 2014 kl. 18:07

På et internt papir ville man så ikke kunne spore det i den globale bitcoin log fil og hvis det ikke står i den vil det jo ikke være hændt endnu. Men hvis han har certifikaterne vil det være svært at forhindre at han laver de overførsler selv om de vil være af tvivlsom legalitet.

NB! Tror en af de ting stater har mod bitcoin er at ingen kan fvinges til at betale (som skat i dk kan hvis de mener du skylder mere end du betaler, kan skat jo lave en overførsel til dem selv før lønnen ankommer til din konto) det vil være umuligt med bitcoin. Tyveri af certifikater gøre digitale røverier ikke tilbageførbare men det er jo ligesom gammeldags værdi dokumenter som obligationer eller guld...

1
10. marts 2014 kl. 13:16

Kan hackerne notere sig for et godt stykke politiarbejde. Og har endelig gjort noget gavn.