Dødsklokkerne ringer for MS Paint

Illustration:
Efter 32 år på skansen er det ved at være slutspil for Microsofts rudimentære grafikprogram

Den kommende opdatering af Windows kan blive et farvel til grafikprogrammet Microsoft Paint, som har været en del af styresystemet siden version 1.0 i 1985.

Dødsdommen fremgår af en liste over funktioner, som får kniven helt eller delvist i den kommende Fall Creators Update.

MS Paint er markeret som 'deprecated', hvillet betyder at Microsoft kan fjerne programmet i kommende udgaver. Det skriver avisen The Guardian.

Den første udgave var et 1-bit program, hvilket vil sige der kun var sorte og hvide pixels til rådighed for brugeren. Paint byggede på programmet PC Paintbrush fra firmaet ZSoft.

Afløseren for det bedagede og noget rudimentære program er Paint 3D, som Microsoft tilføjede i den sidste udgave af Windows, Creators Update, som udkom til brugerne via Windows Update i april. Det nye program er ganske anderledes end sin forgænger og kan, som navnet siger, manipulere 3D-objekter.

Blandt de øvrige programmer på listen over dødsmærkede funktioner i Windows er Outlook Express, forbrugerudgaven af Microsofts mail-program Outlook.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Kim Henriksen

Selv som daglig Linux desktop bruger sidder jeg tit og savner programmer så som mspaint.

Pinta er det eneste, jeg synes kommer nærmest mspaint

Kvaliteten af mange Linux GUI programmer er ofte ekstrem dårlig, med en GUI der er klodset eller ikke særlig intuitiv at bruge.

 • 1
 • 1
#8 Jesper Nielsen

Greenshot er et rigtigt godt værktøj til screenshots. Det kan croppe, tilføje cirkler og numre (som i trin 1, trin 2 osv.), bokse, vælge hvilket udsnit af skærmen der skal kopieres og meget andet.

Jeg bruger det selv meget, når jeg skal udarbejde dokumentation/guides.

 • 1
 • 0
#10 Erik Christensen

Bruger selv irfanview et lille fint program til bl.a screenshot. Paste det ind markere (med musen) ctrl. x tryk D, nyt tom vindue. Control V - der kan tegnes lidt, F12 så kommer der en lille editor. Med forskellige plugins kan det læse rigtigt mange filformater bla. en del kamera RAW filer. Ligeledes kan det exportere til mange formater - et lille multitool

http://www.irfanview.com/

 • 1
 • 0
#11 Lars Røssell

Man kan jo håbe at en behjertet sjæl lægger mspaint ud til download ligesom det var tilfældet med de små spil fra Windows 7, der også forsvandt til fordel for reklamefyldte spil fra Windows Store. Mærkeligt at MS skrotter gode programmer. Disse er jo langt fra de første. winaero.com/download.php

 • 0
 • 0
#12 Jacob Smedegård

"Microsoft’s popular Paint app isn’t being killed off just yet. A confusing Microsoft support article, published recently, revealed that the company is marking MSPaint.exe as “deprecated” in the upcoming Windows 10 Fall Creators Update. That means Paint will “not be in active development and might be removed in future releases.” Microsoft has updated the support article to note Paint will now be available in the Windows Store, and its main functions integrated into the new Paint 3D app."

https://www.theverge.com/2017/7/25/16024356/microsoft-paint-windows-stor...

 • 2
 • 0
#13 Sune Marcher

Nu må vi se om Paint rent faktisk ender med at blive fjernet - det virker lidt fjollet, Paint3D er langsomt og klodset og sutter bagdel, og Paint behøver vel ikke det store vedligeholde.

Heldigvis er der alternativer, fx det fremragende Paint.NET, der starter hurtigt nok til at være en erstatning for Paint, og har flere funktioner uden at blive overlæsset og forvirrende.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere